Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról...

Mi a véleményetek azokról akik csórók de olyan vágyaik vannak hogy saját lakás, autó stb? Miért nem nyújtózkodik mindenki addig amíg a takarója ér?

Figyelt kérdés
Miért vesznek fel hiteleket az emberek? igenis, egyesek arra születtek hogy albérletben éljenek, mi ezzel a gond?
2012. szept. 7. 14:24
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
58%
Érdekes a téma, nekem lenne pénzem lakást venni, nagyobbat is hitellel, de mégsem teszem, hanem hagyom a pénzem kamatozni, és a kamatokból bérlem a lakást, ahol lakunk. A megtakarításokhoz pedig havonta teszek hozzá mindig. Szerintem ha valaki tud félretenni, gyűjtögetni, és kamatoztatni, akkor felesleges saját lakást venni, hiszen az a pénz elköltve nem kamatozik. Valamint sokkal könnyebben lehet váltani lakást a különböző élethelyzeteknek megfelelően, mintsem adni-venni.
2012. szept. 7. 15:21
 12/34 anonim ***** válasza:
63%
Én nem tervezem adni-venni, ha helyet kell váltanom, elmegyek és kiadom. Viszont mindig ott van akár kiadásra, akár eladásra, akár bennelakásra.
2012. szept. 7. 15:33
 13/34 anonim ***** válasza:
39%

Na mert ha a bankban van a zsetonod, a biboldóknák, akkor nem inflálódik :D hogyne már, a Föld pedig lapos :DDD

Egy normális fizetéssel 2-3 év alatt ki lehet spórolni egy saját lakás árát. Ja kéremszépen, nem plazmatévére, digitális szuperokostelefonmütyürkére meg mindenféle szarságra kell elhányni a lóvédat hanem meg kell állni a költekezést és félre kell tenni. Meg nem luxuspenthouse, magánvárkastély beszerzését kell kitűzni életcélul. Valakinek luxuspenthouse jut, valakinek panellakás. That's the way it is.

Hitelt felvenni pedig igenis baromság. Konkrétan a lehető legnagyobb baromság. Persze az ember erre már csak a másfél millás adósságspirál közepén jön rá, akkor meg má' hiába siránkozik...

2012. szept. 7. 15:43
 14/34 anonim ***** válasza:
64%

Én veled értek egyet kérdező, bár ahogy látom majdnemhogy egyedül vagyok vele.

Soha nem vettem fel hitelt,és nem is fogok,se lakásra,se autóra,se tvre,se semmire.

Egy faroknyi garzonban lakok,elvagyok ,akármikor mehetek arra amerre akarok,ahol jobb munka van,ahol szebb a táj,ahol többet fizetnek stb.

Vicces,hogy mások szeirnt az albérlet az ablakon kidobott pénz,miközben a hitelre vett lakás áránál súlyos milliókkal többet fizetnek vissza,hát mi ez,ha nem negatív mérleg? én 4 évig ugyanannyit fizettem az albérletemre,ha esett,ha fújt,ha cigánygyerekek potyogtak az égből a bérleti dij annyi volt amennyi a szerződésben+a rezsim. Jött a válság? érdekelt is engem,nem nőtt duplájára vagy triplájára a bérleti díjam,ha megnőtt volna fogom magam és átköltözök egy szerényebbe,csórobba,rondábba,vidékebbre,tökmind1 . Számomra ez sokkal nagyobb biztonság mint 25 évig egy 60 négyzetméteres lyukért fizetni,addigra meg is őszülök, lehet meg is halok,stb . Szeirntem a legtöbb e,mbernek túl nagyok az igényei ,a hitelben csak a pénzt látják,ismerőseim közül állítom gőzük sem volt mit vettek a nyakukba,és mekkora felelősség ez . Be is dőltek,mind egytől egyig.

2012. szept. 7. 16:37
 15/34 anonim ***** válasza:
72%
Még annyit,hogy az autó pedig az egyik legnagyobb luxus a mai világban ilyen benzinárak mellett véleményem szerint. Erre az költsön,akinek van zsetonja a luxusra! Vagyis nekem mindegy,amig nem én hallgatom a jajgatást,milyen drága,persze a buszra már túl arisztokrata feltenni a seggét. Van ilyen rokonom:D
2012. szept. 7. 16:39
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

Előző válaszadónak van igaza. Mégis mi a jobb? Folyamatosan költeni, nem olyan sokat,de mégis a sajátod amit elköltesz, vagy durrbele csinálunk 50 millás kiadást oszt életünk végéig nyögjük, a hitelt is hitellel fedezzük, aztán rohanunk a Hitelkárosultak blogjára bömbizni hogy "brühü brühü, a csúnyarossz bank el akarja venni a házat a fejünk fölül! Csúnyák!!" Ha nem futi rá, nem futi rá. Nem veszünk ökörségeket, és akkor a csúnyarossz banknak se adunk lehetőséget az anyagi tönkretételre. Merthogy a hitel elsősorban azt célozza, hogy többet fizess mint amennyi járna, ingyen hitel sajnos nincs. Ingyen sajt max. az egérfogóban.

Lakást mellesleg lehet részletre is venni, amit már kifizettél az nem fog inflálódni, persze a sok önjelölt pénzügyi zseni erre nem gondol, hanem egyből rohan valami irreális hitelért a Mikuláshoz.

Az autó pedig tényleg a legnagyobb baromság és legjobb pénztemető. Megveszi csávókám hitelre. Oké, és benzint is hitelbe fog tankolni bele? Vagy a javíttatását is hitelből fizeti? :DDDDDDDDDD LOL

2012. szept. 7. 16:50
 17/34 anonim ***** válasza:
63%
Én is a kérdezővel értek egyet. Sőt a többség nem is elégszik meg egy két szobás lakással hanem akkora ház kell hitelre amiben már kétszer is elférnének.
2012. szept. 7. 16:51
 18/34 anonim ***** válasza:
56%

"Egy faroknyi garzonban lakok,elvagyok"

Oszt a gyerekeidet hova teszed majd? A hűtőbe?

2012. szept. 7. 17:51
 19/34 hájaaa ***** válasza:
65%

De sok sötét van itt! A mai pénz mindig többet ér mint a későbbi. Ezért van kamat(most hagyjuk hogy ez mekkora)! Ma ugyanazt a 100Ft-ot 1 év múlva 105ft-ért kapod meg.(infláció). Aki ezt elakarja kerülni az vesz aranyt, ezüstöt stb(annak mindig megy fel az értéke, de kb annyival mint az infláció).

A hitel nem egy rossz dolog. Ugyan az mint a megtakarítás,csak ez nem a jövőre hanem mostanra igaz. Az hogy vki a hitelét luxuskocsira, luxusnyaralásra költi, az a saját döntése. VIszont ne sírjon, hogy így megy fel a devizahitele meg úgy, és ne a kormánytól várja a segítséget. Ő igen is spekulált. Arra spekulált hogy a forint erős marad, vagy erősödik így neki kevesebbet kell majd fizetnie.

Ha vki azért vesz fel hitelt, mert nem elb@szni akarja, hanem pl befekteti..Csinál egy jó vállalkozást, KÖLCSÖNT! ad egy jó ötlethez ami megvalósítható, netán vesz egy házat és kiadja... Akik így gondolkodnak azoknak lesz pénzük a jövőben is. MEgérte hitelt felvenniük? Nagy valószínűséggel IGEN lesz a válasz.

2012. szept. 7. 17:52
 20/34 anonim ***** válasza:
57%

"Egy normális fizetéssel 2-3 év alatt ki lehet spórolni egy saját lakás árát. "

Írd le kérlek a varázsformulát. Tegyük fel, hogy 150 ezer forintot keresek. Sőt tegyük fel azt is, hogy ezt mindet elteszem és 0 forint kiadásom van. Tehát 3 év alatt nem eszek, nincsenek számláim, nem veszek ruhákat, nincs albérleti kiadásom semmi. Így 3 év alatt összegyűjtök: 5.400.000 forintot. Hát, nem sok helyen elég a lakásra. Egy 100 ezres városban is épphogy ESETLEG kapok érte egy egyszobás lakást.

Mindezt úgy, hogy normális fizetésem egészét elraktam és SEMMIRE SEMMIRE nem költöttem. Reális. Ja.

Hülye vagy te, csak nem forogsz, vagy még nem nőttél fel, és csak a mesékből ismered a pénzt meg a kiadásokat.

2012. szept. 7. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!