Valós lehet-e a vevő, vagy csaló?
Sziasztok!Árulom a neten a kocsim,jelentkezett 1 csóka.Név nincs,emailcím is kamunak tűnik...Valami külfüldi,azt mondja,hogy hajón melózik (akkor minek neki kocsi)...
Leveleztünk párat angolul,kikérdezett a kocsiról mindent,árban is megegyeztünk.Kért címet és telefonszámot,megadtam 1 kamucímet,a telefon viszont tényleg az enyém.Azt mondta,megkérdezte a szállítást,azért kellett a cím,meg a telefon,hogy majd tudja hívni a tréleres.Most arra kér,adjam meg a számlaszámom és utalja előre az árát a kocsinak.Az adás-vételit majd a szállítóval írom alá...
Szerintetek is kamu?Nekem nagyon gyanús.
Nem merek neki küldeni számlaszámot...
Miért is nem? A számlaszámod a világon semmire nem jó, csakis arra, hogy utaljon rá pénzt.
Ettől függetlenül szerintem is kamu (hacsak nem valami ritka és különleges autót árulsz), de később lesz itt még csavar a történetben. Én kíváncsi lennék rá mi az :)
:D:D:D:D
Na kössz és magamon próbáljam ki,mi a csavar?
Nem ritka típust árulok,tök átlagost.
DE.
Apród.hu-n találta a hirdetésem és ott írt először.
Mikor küldött választ,benne volt 1 link,hogy "válasz erre az üzenetre".Ide kattintva beléptem az ő levelezésébe!!!!!
Kicsit gagyi a rendszer. :)
Szóval csomó embernek írt olyan üzeneteket,mint nekem,autóknak,mindenfélének (trabi,15 éves swift,4 éves civic,stb),meg rakás műszaki cikknek (fotógép,telefon,kamera).
Mit akar ez ennyi mindennel?Nekem inkább ez volt a gyanús.
Előbb arra gondoltam,bontani akarja,azt lesz.rom,csak fizessék ki.
De félek,hogy valami komolyabb.Ezért is adtam meg kamucímet,nehogy jöjjön 1 éccaka és eltrélerezze a vasat a ház elől.
Én arra tippelek, hogy a szokásos "nigériai csalás" szisztéma.
Semmire nem kell neki a számlaszámod (mert azzal nem is tud semmit csinálni), egyszerűen csak arra jó, hogy felspanoljon, hogy na, ez is megvan, mindjárt jön a pénzecske.
Aztán majd a következő levél az lesz, hogy váratlan komplikációk léptek fel, és lesz egy hosszú magyarázat, hogy miért nem tudja most utalni a pénzt, mert mondjuk ki kell fizetni regisztrációs díjként ennyit meg ennyit a bankjánál, ő nem tudja ezt megtenni, mert mittomén, le van tiltva, de ha ezt megelőlegezed neki (vagyis te kifizeted erre és erre a számlaszámra), akkor azonnal utalja a teljes összeget, és persze ezt is visszakapod majd.
Ha ezt megteszed, majd jönnek a további hasonló "komplikációk". Még az is lehet, hogy az okmányaid fénymásolatát is elkéri, hogy visszaéljen azzal is.
Mindezt addig csinálja, ameddig le nem esik neked, hogy mekkora egy kapitális marha voltál, és már nem utalsz neki, hanem reklamálsz.
Na, onnantól egy levelet se fogsz kapni tőle.
Ha ezt eljátssza annyi emberrel, amennyit láttál a levelezésében, már egy vagyont keresett.
Szerintem te már be is sz0ptad a csavart....
Idegen linkekre NEM KLIKKELÜNK rá, mert bármikor bejöhet egy adathalász kémprogram vagy egy vírus a gépedre észrevétlen, ami mondjuk a netbank belépési adataidat lenyúlja.
Esetleg egy háttérben futó program, ami mikor te SMS-el belépsz a netbankodba látszólag lefagyasztja a gépet, valóságban pedig az alatt a 30 mp alatt amíg várod, hogy megjavul elutalják az összes lóvét.
FÓszert hanyagolni, gépet azonnal vírustalanítani, linkre soha többen nem lépni be.
Malware antispyware van a gépen,aktívan véd.Egyébként a netbankomba azóta nem léptem be,több gépről is leveleztem az emberünkkel,a cégnél (informatikai) elég erős a biztonsági rendszer,az nem mutatott semmit.1-2 jelszót ha megtudott is,eddig nem használta.
Ennyire azért szerintem nem durva a dolog,inkább a nigériai csalás lehet valóban a terítéken,de szerintem már nem aktuális a dolog,mert az apród felhasználóját törölték,meg a mailemre sem válaszolt azóta.Szóval szerintem más lebuktatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!