Követelhet tőlem pénzt?
Figyelt kérdés
Vettem egy cipőt egy aukciós oldalon, és a csaj azt írta, hogy a postaköltség 250 Ft, amin csodálkoztam, mert én is nagyon sokat postázok, de mondom, biztos olyan könnyű a cipő vagy valami...ő tudja. Átutaltam a vételárat és a postaköltséget is, fel is adta. Ezzel megtörtént az adásvétel, de most ír nekem, hogy 900 volt a postaköltség, és hogy én fizessem ki neki a különbözetet. Nem mintha belehalnék abba a pár 100 Ft-ba, de ha tudtam volna, hogy ennyi a posta, akkor meg sem vettem volna. Nem áll szándékomban átutalni, hiszen nem én tehetek róla, hogy nem tudja kiszámolni, mennyi a posta, ennyi erővel én is reklamálhatnék, hogy nem tetszik a cipő, és vegye vissza. De mint tudjuk, "a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el". Jogosan követeli tőlem a pénzt, és feljelenthet, ha nem utalom át neki?2012. jún. 15. 19:25
1/4 anonim válasza:
nem jelenthet fel és semmi jogi alapja nincs a pénzt rajtad követelni
2/4 anonim válasza:
Nem követeli jogosan. A postaköltséget is előre kell kérni,Azt hogy az eladó annyira buta volt,hogy hasra mondott egy összeget neked az az ő baja és nem a tied.
Simán meg lehet mondani neki,hogy 200 forint mondott,és azt ki is fizetted. Utólag már nem szokás más összegeket mondai.
Ha feljelentéssel fenyegetőzik akkor mond meg neki,hogy akár te is feljelenthetnéd,hogy többet akar kicsalni belőled,mert neked is megvan a levél amiben leírta mennyit kell fizetni..(az jó lenne ha meglenne)
3/4 anonim válasza:
+ utána mivel akarja bizonyítani hogy tényleg annyi volt a posta költség? oké számla stbstb, de képen azt lazán lehet szerkeszteni stbstb. nem követeli jogosan
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. én is így gondoltam csak biztos akartam lenni benne. :) Én is szoktam postázni, és multkor rosszul számoltam ki, és 450 Ft helyett 485 Ft volt a posta.. akkor sem kértem, hogy utaljon át 35 ft-ot
2012. jún. 15. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!