Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A protekció helyettesít...

A protekció helyettesít mindenféle tudást?

Figyelt kérdés

Akármilyen iskolába járok mindig olyanokkal van tele, akik már évek óta azt csinálják, amit ott tanítanak, csak nincs papírjuk róla, azért ülnek az iskolapadban. Most éppen mérlegképes könyvelőire járok. Itt is van olyan, aki főkönyvelő papír nélkül. Hogy vették egyáltalán fel papír nélkül? Tudom van protekció is a világon, de az elég ahhoz, hogy mindenféle papír és elvégzett iskola nélkül bárhová felvegyenek? Velem szóba sem álltak addig sehol, amíg a szakirányú végzettséget nem igazoltam.

De egyik szomszédom is évek óta dolgozik társadalombiztosítási területen mindenféle ilyen irányú végzettség nélkül. És tegnap kérdezte tőlem, hogy ahová járok, itt indul-e TB-ügyintéző képzés, mert el kellene végezniük, mármint azoknak akik eddig azt csinálták. Eddig hogy dolgoztak tudás nélkül?

2012. jún. 4. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak néhány éve hozták azt a törvényt hogy szaktudást igazoló okirat nélkül nem lehet szaktudást igénylő állást betölteni és visszamenőleg ezt nem rendszabályozták és nem vizsgálhatták felül az összes alkalmazottat.

Egyébként igen, protekcióval elég sok tudást lehet helyettesíteni, de azért nem mindent. Az OKJ-s szakmák legtöbbjét, főleg ha egyéni vállalkozó foglalkoztat.

2012. jún. 4. 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, szóval ha van protekciód, akkor már mindent tudsz. Nem is értem akkor minek van ennyi iskola? És minek akar mindenki a felsőoktatásban tanulni? Semmi értelme.
2012. jún. 4. 13:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor az egyéni vállalkozónak nem tudás kell, hanem rokon, vagy ismerős. Nem is tudtam, hogy ezek ilyen jól hozzák profitot.
2012. jún. 4. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:
A papírhoz tudás kell, de a tudáshoz nem kell papír. ;-)
2012. jún. 4. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is számvitel fősulira járok távoktatáson és egy csomó könyvelő jár oda. Jó mondjuk ez többet ad, mint egy alap könyvelő, csak fura hogy idősebbek, akik már sok éve dolgoznak könyvelőként és most jönnek papírt szerezni. És nehogy azt hidd, hogy hasítanak a suliban! Tudásban egy szinten vagyunk, pedig én sosem könyveltem azelőtt, csak azt tudom, amit ott tanultam.
2012. jún. 4. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!