Meddig jár halál után az öregségi és az özvegyi nyugdíj?
Figyelt kérdés
Nagymamám március 25-én halt meg. Azt szeretném tudni, hogy halála után édesapám meddig kapja a nyugdíját. Tudnátok nekem segíteni, illetve linket küldeni ahol le van ez írva? Én nem találtam sajnos sehol az interneten. :(
Köszönöm!!
2012. máj. 2. 16:40
1/11 anonim válasza:
Csak azt a hónapot kapja amelyikben meghalt, a többit (ha eletleg utalnák v ilyesmi adjátok vissza mert iszonyat botrány lehet belőle
2/11 anonim válasza:
Jó kérdés.
Amikor az én nagypapám meghalt, akkor a nagymamám azt hiszem 1 évig kapta az özvegyi nyugdíjat.
De nem tudom... apukád miért kapná a nagymamád nyugdíját? Nem apukád az özvegy.
3/11 anonim válasza:
A nyugdij arra a hónapra jár, amikor a nagymamád meghalt. Ha elsején halt meg, akkor is jár utána az a havi nyugdij. Viszont én sem értem, hogy mit akarsz az özvegyi nyugdijjal. Benne van a nevében, hogy csak az özvegy kaphatja, más rokon nem.
4/11 anonim válasza:
5/11 A kérdező kommentje:
Másodiknak írnám. Nagypapám már régen meghalt 25 éve, nagyim meg most az éven.
2012. máj. 2. 17:05
6/11 A kérdező kommentje:
Az elsőnek és az utolsónak, köszönöm szépen. Nagymamám mindkettőt megkapta míg élt. Erről ennyit.
2012. máj. 2. 17:06
7/11 anonim válasza:
Azért kapta meg mert a házastarsa volt. Apukád anyukád után kaphatna csak. Nem kaptok semmit sem.
8/11 anonim válasza:
2. vagyok. Értem én, hogy nagypapád nem él, de apukád sehogy sem kaphatja mamád után az özvegyi nyugdíjat. Benne van a nevében, hogy "özvegyi", amit az elhunyt házastársa/élettársa kaphat.
9/11 anonim válasza:
abban a hónapban még jár a nyugdíj, amikor meghalt, de ilyen h apukád kapjon az anyja utána özvegyi nyugdíjat, ilyet te hol hallottál? tudod mit jelent az h özvegy?
10/11 anonim válasza:
4.vagyok
szóval az elhunyt gyerekeinek 2 esetben jár ellátás:
-ha még nem töltötte be a 18-at
-ha már betöltötte, de nappali tagozaton felsőoktatási intézményben tanul és még nincs 25 éves
ezen túl nem jár állami támogatás, csak az örökség(ha van)
gondolom édesapád már elmúlt 25 éves, úgyhogy az árvasági ellátásra nem jogosult
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!