Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vajon jogosult vagyok-e a...

Vajon jogosult vagyok-e a családi pótlékra?

Figyelt kérdés

[link]

találtam ezt az oldalt ami azt írja hogy saját jogon 23 éves koráig jogosult az ember

én most 19 vagyok és egyetemre járok

az egyik kérdésem hogy az egyetem közoktatási intézménynek minősül-e(szerintem igen)

a másik hogy a "saját jogon" kifejezés azt jelenti-e hogy én kapom nem pedig a szülő?

a másik kérdésem meg hogy más alapon jogosult vagyok-e a családira?(nagyszüleimmel élek, nem a szüleimmel, felsőoktatási intézménybe járok, és augusztusban leszek 20)

szóval nekem jár-e valamilyen alapon családi?és ha igen akkor milyen alapon?

próbáltam érthetően fogalmazni, előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 15. 14:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem.

23 éves koráig az jogosult a csp-re, aki tartósan beteg, sajátos nevelési igényű, vagy fogyatékos, és közoktatási intézményben tanul.

Az egyetem nem közoktatási intézmény, hanem felsőoktatási, így te nem fogod kapni. Ha nincs valami egészségügyi problémád (amit fentebb írtam) is 20 éves korodig járt volna, akkor is ha saját jogon kapod.

2012. ápr. 15. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!