A külföldön élő jogosult családi pótlékra?
Külföldön élő személy is jogosult a családi pótlékra.
Bár engem annak idején jól becsaptak,mert Magyarországon arra hivatkoztak,hogy csak akkor jogosult a gyermek ha a szülő otthon dolgozik,így nekem megszüntették.De később kiderült,hogy alanyi jogon jár akkor is ha a szülők is kint élnek a gyermekkel együtt.Sőt dönthet a szülő hogy melyik országtól kéri a családi pótlékot.Magyarországtól vagy az adott országtól ahol él..(a kettőt együtt nem lehet)
első vagyok..Helyesbítek.
Szóval engem anno annak idején elutasítottak,hogy nem Magyarországon dolgozom,így nem jár a családi pótlék.(én ezért nem is kaptam,csak itt kint) Végül is megnéztem a levelet(megtaláltam) és tényleg arra hivatkoznak,hogy csak akkor jár a családi ha a gyermek külföldön tanul,de a szülők nincsenek kint.
Ezért érdemes utána néznek hogy nem-e változott valamit a törvény(engem 5 éve utasítottak el),mert ha ma is úgy van ahogy nálam volt,akkor lehet hogy jogtalanul kaptad a családit..Ha jogtalan akkor vissza kell fizetni majd..De ha jogos akkor 18 éves korig jár továbbra is.
első vagyok.
Mindenképpen kiderül,hogy két helyről kap valaki családit.Külföldön pl: Angliában 16 év a tankötelesség.Addig jár alanyi jogon a családi,vagyis nem kell addig iskolalátogatási papírokkal igazolni,hogy a gyermek iskolás.Utána mindenképpen ki kell tölteni egy csomó papírt,és az első alkalommal egy nyomtatványt is ki kell töltened amiben van egy olyan kérdés,hogy a saját országodban kaptál-e valaha is családit,ha igen honnan.Letagadni nem lehet,mert mindenképpen utána néznek.(Magyarországon nem olyan sok kifizetőhely van a családi pótlék ügyben) Így nem sok telefonjukba kerül..(a követséggel felveszik a kapcsolatot) HA kiderül,akkor
1. bűncselekményt követtél el,azzal hogy letagadtad a létezését.
2. az utolsó fillérig behajtják rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!