Most akkor melyik családi pótlékra vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
Az van, hogy tartósan beteg lettem, viszont már 20 éves vagyok, ergo eddig nem részesültem magasabb családi pótlékba.
Viszont nem a szüleimmel élek egy háztartásba, nagymamámhoz költöztem. Gyámom ugye nincsen mert nagykorú vagyok, elvileg a mamám a "nevelő" dehát már ez sem helytálló megfogalmazás.
Most kezdek egy szakközépiskolát, és tanácstalan vagyok, hogy akkor most nekem a saját jogú családi pótlékot kéne kérnem (na és abba is melyik menüpontot), vagy a normál pótlékot....Aki tud segítsen, fontos lenne!
2011. aug. 25. 14:30
1/1 anonim válasza:
a tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak;
-tehát te nem kaphatsz emeltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!