Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Adnál kölcsön egy barátodnak,...

Adnál kölcsön egy barátodnak, ha tudnád hogy ez családon belül veszekedést okoz?

Figyelt kérdés

Nem nagy összeg, 50 ezer ft.

A párom nem örül neki, mert amit tavaly adtunk kölcsön 30 ezret, azt 3 havi részletbe kaptuk meg (havonta 10 ezer).

2012. márc. 22. 13:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%

Én adnék a páromat meg felvilágosítanám, hogy még mi is kerülhetünk sz*póágra és akkor jól jönnek majd a barátok nekünk is.

Ha régóta a barátod és megbízol benne akkor 50e pénz semmi. Hogy ha meg 50e ft megért annyit az embernek, hogy elveszítsen egy valós barátot, akkor meg szintén "megérte" mert így olcsóbb volt megtudni, mint hogy ha neked lett volna szükséged arra az embere.

A nagyon szoros baráti körömben (5 fő) nálunk is van mindig olyan hogy valakinek valamire hirtelen kell kisebb- nagyobb összeg akkor összedobjuk neki, mert velünk is előfordult már, hogy nekünk kellet és akkor milyen jó volt, hogy voltak akik tudtak adni 50 - 500 000 vagy akár 5M ft is. Minden szerződés és egyéb nélkül és mégse kellet senkit kérlelni, hogy adjad mán' vissza. Olyan is volt hogy a megbeszélteket nem tudta tartani, mert gáz volt. Elmondta megbeszéltük, azt amikor helyre jött akkor pótolt mindent.

Szóval én azt mondom, hogy ha van rá pénz és nem magadtól vagy a családodtól veszed el akkor adjál nyugodtan és majd ha tudja megadja.

2012. márc. 22. 13:39
 12/25 A kérdező kommentje:
Tavaly is megadta, csak részletekben.
2012. márc. 22. 13:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Pénzt elvből nem kérek senkitől és nem adok senkinek. Ezt egy életre megtanultam. Ott az OTP, ami személytelen.
2012. márc. 22. 13:45
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Én most már nem adnék kölcsön, főleg nem ekkora összegű pénzt!

Saját káromon tanultam! 2-szer estem ugyanabba a csapdába.

A párom hiába ellenezte kisegítettem egy barátnőmet 40 ezerrel mert igen nagy bajban volt (nem volt mit enniük sem). Ígérte hogy ekkor és ekkor visszaadja. Azóta sem adta meg, pedig nyáron lesz 2 éve. A párommal nagyon összevesztünk ez miatt (pedig nagyon jól kerestem nem látszódott meg hogy hiányozna bárhonnan is a pénz), mondtam a csajnak is hogy micsoda balhé van, azt mondta ne haragudjak de akkor sem tudja visszaadni...

Következő alkalommal egy nagyon régi barátnőm kért meg hogy nincs nála elég pénz befizetném-e helyette a 20 ezer ft-os biztosítását és ő meg megadja aznap vagy másnap amikor összefutunk....

Aha ez 1 éve történt, azóta már össze is vesztünk nagyon csúnyán épp a pénz miatt, mert nem hajlandó elismerni hogy tartozik, és hogy ő nem is kérte hogy fizessem be neki stb. stb.

Pénzben nincs barátság ezt jegyezd meg!

Ha pedig a párod veszekszik emiatt megvan rá az oka. Ma a kisujjadat nyújtod, holnap már az egész karod kell.

A kölcsönkéregetésnek megálljt kell mondani.

Ne félj a leckék óta már én is tudok nemet mondani!

2012. márc. 22. 13:54
 15/25 anonim válasza:
100%
Ha neked ez megéri hogy megmérgezed a kapcsolatotokat én nem adnék
2012. márc. 22. 14:01
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Hát ezt nem hittem volna, hogy ekkora lehurrogás lesz, én azt hittem hogy mindenki támogatni fogja hogy adjon kölcsön.

Előttem 2 válaszolóval talán, aki kétszer adott kölcsön.

Az első esetben még is mit várt? Hogy ha nekem nem látszik meg a barátnőmnek meg nincs kajára se pénze, akkor nem kölcsön adok neki ha nem segítek, hogy tessék itt van 20-30 e ft és állj talpra. Még is mit vártál? hogy ha ma nincs pénzem kajára és pénzért kuncsorgok akkor holnap kajára is lesz pénzem meg még pluszban is tudok adni?! Azért örülök, hogy nekem nem ilyen barátaim vannak.

A második esettben mondjuk teljesen jogos a felháborodásod, de az első eset azt talán magad se érted, hogy miért hoztad mint példa.

2012. márc. 22. 14:06
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

14.06-os!

13.54-es vagyok!

Az én válaszomat nem értem, ugye?

Akkor elmagyarázom. Az 1. esetet. Próbálom röviden.

Barátnőm nagy sz.rba került állítólag. Nem volt mit enniük. Sírva hívott hogy ekkor és ekkor kap pénzt de üres a konyhaszekrény addig nem tudja kihúzni. Oké. Azonnal siettem adtam neki 10 ezret gyorsegélynek. 2 nap múlva keresett hogy töltsem fel a telefonját mert valahova sürgősen kell telefonálnia mukaügyben de nincs rá pénze, addig nem szállt le rólam és addig könyörgött míg töltöttem rá. Rá 3(!!) nap múlva megint sírt hogy kórházba került valakije, nincs pénz a kártyáján töltsem fel neki légyszives ezt is írjam a többihez megad mindent fizetéskor.Oké.

Mindig mentegetőzött hogy most ezért nem tudja megadni, most azért nem, oké.

3 hónapra rá sírva hívott hogy nagy a baj, nem tudja a gyerek tankönyveit kifizetni ami 20 ezer, mert nincs egy fillérje sem. Párjával külön mentek alig élnek meg valamiből stb. És hogy a gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, de még ruha is kell neki+ nekik kajára pénz nagyon rosszul állnak anyagilag de most úgy néz ki kis pénz áll majd a házhoz és mindent egyben kifizet nekem mert én már annyit segítettem rajtuk. Azonnal adtam a 30 ezret hogy a gyerek tudjon tankönyvet venni, meg stb.

És nem volt megállás. Mintha rámszállt volna ezek után még jobban. Folyton hívott hogy most ilyen-olyan baj van, erre kell pénz, arra kell pénz. De én meg már úgy éreztem olyan vagyok mint egy pénzeszsák akit meg lehet pumpolni. Totál besokalltam. És amikor következő alkalommal kért mondtam hogy elég volt, nincs.

Oltári nagy balhé lett nálunk itthon ebből hogy ennyire segítőkész és h.lye vagyok.

Saját káromon tanultam meg a leckét, ha valaki egyszer vérszemet kap.....

2012. márc. 22. 14:27
 18/25 anonim ***** válasza:
nem értem= nem érted
2012. márc. 22. 14:28
 19/25 Flector 67 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én csak annyit mondok, üzletben nincs barátság.

2012. márc. 22. 15:07
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

11-es!

Ez mind szép és jó, csak a ti példátok senkinek ne legyen követendő! Félmilliót, meg 5milliót papír nélkül? Hát rendben, bevállalósak vagytok, de épeszű ember családtagnak sem hitelez papír nélkül ekkora összegeket.

2012. márc. 22. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!