Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Adnál kölcsön egy barátodnak,...

Adnál kölcsön egy barátodnak, ha tudnád hogy ez családon belül veszekedést okoz?

Figyelt kérdés

Nem nagy összeg, 50 ezer ft.

A párom nem örül neki, mert amit tavaly adtunk kölcsön 30 ezret, azt 3 havi részletbe kaptuk meg (havonta 10 ezer).

2012. márc. 22. 13:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát kinek nem nagy összeg az 50ezer. :D Nekem kis összeg párezer forint.

Nem adnék kölcsön, ez a saját meggyőződésem, de ha akarnék is, de a párom ellene lenne, neki adnék igazat. Akinek egyszer ad az ember, mindig jön... Jobb nem belemenni ebbe.

2012. márc. 22. 13:20
 2/25 anonim ***** válasza:
81%
Adnék, és írnék egy kis papírkát (szerződés) róla. Így a párod is megnyugodhat, hogy visszakapjátok a pénzt.
2012. márc. 22. 13:22
 3/25 anonim ***** válasza:
95%

Ha a párom nem értene vele egyet, nem. Egyszer mi is jártunk így, kölcsön adtunk egy nagyobb összeget a férjem egy kollégájának, alig lehetett tőle visszakönyörögni. Egy év múlva újra kért, a férjem adott volna megint, de én megvétóztam.

Persze a "nem örül neki"-nek is vannak fokozatai, lehet, hogy csak ellenérzései vannak, de meggyőzhető, viszont ha abszolút ellene van, akkor nincs mit tenni.

2012. márc. 22. 13:23
 4/25 A kérdező kommentje:

Van félretett pénzem, abból adnék. Irnánk szerződést is, ha párom úgy belemenne.

Nem félek, hogy nem kapom vissza a pénzem, hiszen több mint 10 éve vagyunk barátok.

2012. márc. 22. 13:23
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügyekben nincs barátság - ezt jegyezd meg! Akárhány éve is vagytok barátok. Nagyon sok esetről tudok, ahol gyerekkori igaz barát verte át a hitelezőt.
2012. márc. 22. 13:28
 6/25 anonim válasza:
100%

Munkában és pénzügyekben nincs barátság...

Szerződést írnánk róla, akkor adnék. Meghatároznám, hogy mikor kezdi visszafizetni, egy összegben vagy részletekben, ha részletekben akkor mekkora címletekben... Csak így.

2012. márc. 22. 13:31
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

50 ezer az sok. Mi az, hogy félretett pénz? Ha nem vagytok közös kasszán, akkor mi köze hozzá, ha meg közös a kassza, akkor meg nem a tiéd a félretett pénz, akkor megvétózhatja.

Én nem adnék kölcsön ennyit, főleg mert nincs.

2012. márc. 22. 13:31
 8/25 A kérdező kommentje:

Még azelőtt kaptam nagyszülőktől 50 E-t, mielőtt megismerkedtünk. Ehhez gyűjtögettem még 50 ezret.

Le van kötve, de április elején jár le.

2012. márc. 22. 13:36
 9/25 anonim ***** válasza:
ebben az esetben ha te megbízol a barátodban, nem sok beleszólása van a párodnak...
2012. márc. 22. 13:37
 10/25 A kérdező kommentje:
Ez oké, de nem akarok emiatt veszekedni.
2012. márc. 22. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!