Adnál kölcsön egy barátodnak, ha tudnád hogy ez családon belül veszekedést okoz?
Nem nagy összeg, 50 ezer ft.
A párom nem örül neki, mert amit tavaly adtunk kölcsön 30 ezret, azt 3 havi részletbe kaptuk meg (havonta 10 ezer).
Hát kinek nem nagy összeg az 50ezer. :D Nekem kis összeg párezer forint.
Nem adnék kölcsön, ez a saját meggyőződésem, de ha akarnék is, de a párom ellene lenne, neki adnék igazat. Akinek egyszer ad az ember, mindig jön... Jobb nem belemenni ebbe.
Ha a párom nem értene vele egyet, nem. Egyszer mi is jártunk így, kölcsön adtunk egy nagyobb összeget a férjem egy kollégájának, alig lehetett tőle visszakönyörögni. Egy év múlva újra kért, a férjem adott volna megint, de én megvétóztam.
Persze a "nem örül neki"-nek is vannak fokozatai, lehet, hogy csak ellenérzései vannak, de meggyőzhető, viszont ha abszolút ellene van, akkor nincs mit tenni.
Van félretett pénzem, abból adnék. Irnánk szerződést is, ha párom úgy belemenne.
Nem félek, hogy nem kapom vissza a pénzem, hiszen több mint 10 éve vagyunk barátok.
Munkában és pénzügyekben nincs barátság...
Szerződést írnánk róla, akkor adnék. Meghatároznám, hogy mikor kezdi visszafizetni, egy összegben vagy részletekben, ha részletekben akkor mekkora címletekben... Csak így.
50 ezer az sok. Mi az, hogy félretett pénz? Ha nem vagytok közös kasszán, akkor mi köze hozzá, ha meg közös a kassza, akkor meg nem a tiéd a félretett pénz, akkor megvétózhatja.
Én nem adnék kölcsön ennyit, főleg mert nincs.
Még azelőtt kaptam nagyszülőktől 50 E-t, mielőtt megismerkedtünk. Ehhez gyűjtögettem még 50 ezret.
Le van kötve, de április elején jár le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!