Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A bankrendszer miért működik...

A bankrendszer miért működik úgy mint egy uzsora maffia és miért nem tesz ellene senki semmit?

Figyelt kérdés

Ha én pl. fel akarok venni 10 millió forint hitelt egy banktól, mondjuk az OTP-től akkor olyan pénzt utalnak a bankszámlámra ami nem is létezik, a bankban nincs meg ez a pénz, nem abból adja nekem amit mások befektettek náluk kamat fejében.Csak úgy a semmiből utal egy összeget amire én nagyon sok kamatot fogok fizetni.

Régen amikor arany sztenderd volt akkor arannyal fizettek az emberek, és a bank rájött, hogy ha szétosztja kölcsönként a többi ember között a befektetők aranyát és kamatot kér rá akkor meggazdagszik, de ott volt a gond, hogy mindenki egyszerre akarta kivenni az aranyát és nem tudta nekik megadni hiszen hitel formájában odaadta másoknak, így felakasztották a bankárokat akik ezen nyerészkedtek, más pénzén, napjainkban is ez megy, csak pénzzel, és ha egyszerre akarja mindenki kivenni akkor simán oda tudja nekik adni mivel csak utal egy számot bankszámlára, így a bank a semmiből keres pénzt és dönti nyomorba emberek millióit, valamint az imf is az országokat ugyan így.Nem veszik észre, hogy ez csalás?!Miért nem tesz senki semmit?

2012. márc. 12. 15:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

"Igen, a bankoknak sok befektetője van. Sok kicsi sokra megy alapon. Sok ember tartja bankban a pénzét."

A bank befektetői és betétesei nem ugyanazok! És annyira sok tulajdonosa egy banknak sincs, a tőzsdén jegyzett vállalatok tulajdona is pár tucat kézben van.

2012. márc. 12. 18:01
 12/34 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon okosat szóltál. NYILVÁN a betétesekre gondolt...
2012. márc. 12. 18:27
 13/34 anonim ***** válasza:

rossz nézni ahogy pár ember beleokoskodik a dolgokba. a kérdezőnek minden tisztelet hogy érdeklődik a rendszer iránt amiben él.

én közgazdaságot tanulok és érdekel ez a téma, és aki nem hiszi, igen átvernek minket folyamatosan, és nem kéne ezt engednünk, de természetünknél fogva vagyunk ilyenek mint ahogy az első válaszokat olvastam:

-nem néz utána

-figyelmen kívül hagyja

-de azért bele akar szólni

-de ha tenni kéne érte, egyből nem érdekelné a téma

tehát válasz: tehetnénk a rendszer ellen, de az emberek nagyrésze inkább belenyugszik minthogy bármit is csináljon ellene.

2012. márc. 12. 18:44
 14/34 anonim ***** válasza:
71%
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, hol oktatják ilyen "színvonalasan" a közgazdaságtan? Talán valami SZKI-ben? Ne adj isten valami piripótyfalvi főiskolán?
2012. márc. 12. 18:54
 15/34 anonim ***** válasza:

Egyik sem talált, kedves előttem válaszoló. Szerintem itt nem kellene színvonalasságról beszélni.

Próbáltam nagy vonalakban leírni valamit, egyszerűen, és érthetően. Szerintem ez ennek az oldalnak a célja, hogy a kérdezők egyszerű, és érthető választ kapjanak a kérdéseikre.

Amennyiben nem értesz egyet a válaszommal, ideje lenne megtanulnod rendeltetésszerűen használni ezt az oldalt és kételyeidet, vagy privát üzenetként elküldeni, vagy egy válaszban kijavítani engem és NEM minősíteni!

2012. márc. 12. 19:12
 16/34 Flector 67 ***** válasza:
Urak. A bank a betétesek pénzeit helyezi ki többek között. Nem muszáj hitelt felvenni. Magánemberként meg főleg nem. Egy vállalkozásnál még kell tőke, pénz a kezdetekhez, ott megértem a hitelt. A magánember azért veszi fel, mert gyarló és kell az új kocsi, a nagyobb ház, a jobb Tv, tisztelet a kivételnek. Ezt pedig van aki kihasználja. Semmivel sem rosszabb azonban, mint azok akik már elköltik azt, amit még meg se termeltek. A hitelfelvevő legalább annyira hibás ebben a rendszerben, mint a hitelező.
2012. márc. 12. 19:13
 17/34 anonim ***** válasza:
44%

13-as, te vagy mégsem tanulsz közgazdaságtant, vagy csak a középiskola 9-10. osztályában vagy, ha pedig felsőoktatás keretein belül közgáz szakra mentél, akkor te rohadtul melléfogtál, és semmit nem fogsz elérni ezen a területen.

Hogy miért? Mert egyrészt ha a saját szakterületed pocskondiázod, akkor nagy sikerekre ne számíts benne. Másrészt meg olyan ködös választ adtál, hogy tényleg nehezemre esik elhinni, hogy te valójában közgázt tanulsz.

Ha az ilyen Marshall-kereszt, hasznosság, közömbösségi görbék színvonalon értesz hozzá, akkor inkább ne válaszolj. Ha pedig emberi erőforrást, turizmus-vendéglátást, vagy kereskedelem-marketinget tanulsz egyetemen (a szakok, amelyek lerontották a közgáz presztízsét), akkor se.

Szóval kérlek, ha megfelelsz ezen feltételeknek, akkor fejtsd ki, hogy miért is hülye mindenki rajtad kívül.

2012. márc. 12. 21:43
 18/34 anonim ***** válasza:
előttem szóló! nem hiszem hogy attól hogy külön véleményem van a dolgokról meg lehetne ítélni hogy mennyire tanulok közgazdaságtant. és ha visszaolvasod a kérdező kérdését, nem is erről kérdezett: (Nem veszik észre, hogy ez csalás?!Miért nem tesz senki semmit?) tehát nem közgazdasági elemzésre volt kíváncsi. emellett ilyet sem mondtam hogy mindenki hülye rajtam kívül, csak a válaszolók mentalitása nem tetszett. ezt nem fejeztem ki szépen, tudom. elnézést ha valakit megsértettem
2012. márc. 12. 22:02
 19/34 anonim ***** válasza:

"nem is erről kérdezett: (Nem veszik észre, hogy ez csalás?!Miért nem tesz senki semmit?)"

Persze, mert értelmezhetetlen a kérdés. Mi van, ha nem csalás? Akkor hogyan válaszolod ezt meg? Figyelj, mutatok egy példát: "Nem veszed észre, hogy hülye vagy?" Válaszolj, de figyelj, ha erre azt mondod, hogy "nem vagyok hülye", akkor jövök, mint te jöttél az imént, és azt mondom, hogy nem a kérdésre válaszoltál!

2012. márc. 12. 22:13
 20/34 anonim ***** válasza:

18-as, de még most is csak mellébeszélsz. Írd le akkor, hogy mi történik, mi váltotta ki, és mi lesz a következménye.

És valamiért van egy olyan érzésem, hogy a végén eltaláltam a szakodat a 3 felsorolt közül.

2012. márc. 12. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!