Mi a véleményetek erről a videóról? (bankrendszerről szól)
Tudtátok, hogy így működik?
Minden véleményre nagyon kíváncsi vagyok!
http://www.youtube.com/watch?v=CvhD9rwaSqE
Tényleg youtube-os rajzfilmekből akartok a gazdaságról tanulni? :)
Egyébként nem így működik.
Igen,ez így működik én is néztem hasonló videókat és rátaláltam egy mozgalomra is aminek a neve vénusz project,több videó megnézése után 100%-osan elhiszem azt,hogy a bankok irányítanak mindenkit, és ezek után a legszivesebben fognám az összes iratomat,igazolványokat és elégetném őket és egy új életet kezdenék.
Ezek még a náciknál is mocskosabbak.
Hát a bankrendszert és a mai gazdasági rendszert valószinüleg nem egy ilyen meséből fogod megismerni.. Megnéztem az ehhez hasonló "AMerikai Álom" címűt... Elég manipulativ, féligazságokkal, sejtéseket tényeknek ábrázoló kis mese.. Van benn igazság.. De ez azoknak készül akik nem tanultak semmit se a gazdaságról, és nekik így be lehet adni..
mint anno azt hogy azért villámlott mert Zeusz dobott egy villámot... Sokan nem tudnak megmagyarázni gazdasági folyamatokat,mert nem értenek hozzá olyan szinten, így sokkal egyszerűbb kitalálni az ilyen összeesküvés elméleteket, meg hasonlókat..
példának okáért ott van az Amerikai Álom című videóból a Kennedy gyilkosság "magyarázata".. Az csak egy feltételezés.. De tényként adják elő... És hasonló csúsztatások vannak benne..
Pl a FED nem csak úgy nyomtat 20 milliót , ha azt egy bank kéri tőle, hanem a FEDnek van pénze amiből azt a 20 millió t kölcsönözze neki.. A jegybankok müködését kéne látnotok ahhoz hogy megértsétek, ha a FED annyiszor nyomtatna 20 milliót, ahányszor azt egy bank kéri tőle, akkor a 240 dollár érne 1 forintot... A FED-nek mint a jegybankoknak meg vannak az eszközeik, persze a pénznyomtatás is szerepel az eszközei között.. de nem úgy van az hogy csak úg ynyomtat 20 milliót.. Meg van a FEDnek a saját kis pénze, amiből ő kölcsönöz bankoknak, és van egy úgynevezett diszkontráta ami ezeknek a kölcsönöknek a kamata. Tehát a FED - úgy mint az összes többi jegybank - a bankok bankja...
Persze az teljeséggel igaz hogy zsidó kézben van (jelenleg azt hiszem valami Ben Shalom az elnöke? ) valószínüleg ezért lett manapság olyan divatos az összeesküvések körében. De például hülyeség a videóban hogy ez alkotmány ellenes.. Hogy a FED nyomtat pénzt..1914 óta törvény rendelkezik arról hogy szabályosan nyomtat pénzt, így nem lehet az törvényellenes...
Szerintem folytathatnám, de teljesen fölöslegesen csépeltem eddig is a billentyüket, mert ha minden fenntartás nélkül hisztek egy mesének, de a tankönyveknek, szakmai könyveknek, tanulmányoknak nem hisztek, akkor nem én foglak titeket meggyőzni. Vicces hogy egy mesét elhisztek, de ha egy tankönyv mást ír azt meg nem. Tudom ezt könnyebb és "jobb" felfogni mint azt hogy a tartalékráta emelkedése hogyan hat a hitelekre, illetve az állampapírokkal való kereskedés miként és hogyan hat a pénz erősségére...
az itt linkelt videóról nem tudok véleményt mondani, mert hiába akarom megnézni olyan lassan puffereli hogy nagyjából 2 órámba telne ez az egy órás videó...De az elejéből ítélve ugyanazt a sémát követi mint az Amerikai Álom...
Sok helyen csúsztat, féligazságok halmaza. Például az, hogy "botrányos", hogy a bank a semmire szedi az adót, csak úgy "teremti" a pénzt, és nem átall még kamatot is szedni érte.
Pedig ez nem botrányos, hanem természetes. A bank ugyanis nem a pénzteremtésért kéri a pénzt, hanem a kockázatáért. Ugyanis ha az adós nem fizeti vissza azt a pénzt, akkor azt a bank saját valódi pénzéből (szavatoló tőkéjéből) elbukta.
(A pénzteremtés amúgy technikai jellegű automatizmus (a felvett hitelből újabb betét válik), és annyi pénz van a bankrendszerben, hogy igazából nincs rá szükség.)
Szóval a bank szert tehet kockázatmentes hozamra, azáltal, hogy a jegybankban fialtatja a pénzét. (Mondjuk fejlett államokban ez nulla közeli kamat, ezt röviden nem tudom elmagyarázni, hosszabban meg megtették már mások: olvass el egy könyvet a monetáris politikáról.) Ha ehelyett kockázatosan kihelyezi, akkor ennek van egy költsége, (értékbecslés, ügyintézés) meg van egy kockázata a nemfizetésnek, ebből kijön egy nullszaldós kamat, neki az fölé kell menni a hitelkamatokkal, hogy nyeresége legyen. Nagyon nem mehet fölé, mert akkor elmegy a konkurens bankhoz az ügyfél.
Jó években a bank nyereséges, ilyenkor növeli a szavatoló tőkéjét, vagy osztalékot fizet a részvényeseinek. Rossz években bebuknak a hitelek, ilyenkor a bank veszít a szavatoló tőkéjéből, esetleg tőkét kell bevonnia, ami a már meglévő részvényeit elértékteleníti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!