Hogy élitek meg, hogy a vállság (vagy más miatt) rosszabb anyagi helyzetbe kerültetek?
rosszul, de kreatívan ... egy csomó spórolási lehetőséget felfedeztem :)
válság
Mi a válsággal még jól jártunk, mert
1. sokat nyertünk a forint-euró árfolyam ingadozásán, pont akkor volt egy 7 hónapos euróban kapott fizetéses periódusunk
2. bedőlt az összes hitele annak, akitől vettük a lakást. A válság előtt is mindig hitelekkel varázsolt, de most a válság miatt már elcsúszott velük, így aprópénzért eladta a lakását, amit azért tudtunk megvenni, mert nagyon jól válthattuk át az eurónkat
Amúgy visszatérve a normál fizetés mellé, árak emelkedése egyelőre annyi, hogy előtte soha semmiből nem néztük meg mit veszünk, akár a legdrágább wc papírt vettük stb. Na most jobban megnézzük, nem egy helyen vásárolunk, hanem akár 3-4 helyen, ha tudom, hogy jövő héten valami akciós, akkor akkor veszünk többet belőle stb.
Egyelőre ezt valahol még élvezem is, bár ennél lejjebb remélem nem jutunk.
A szüleimet viszont érzékenyen érintette. Apukám olyan ágazatban dolgozik, aminek nagyon odatett a válság, meg is szűnt a helye, alig talált másikat, ráadásul jóval kisebb fizetésért, anyukám közalkalmazott, a fizetése szar, így most éppen csak elég a fizetésük, de közben reménykedni kell, hogy nem jön akár csak egy harminc ezres váratlan kiadás sem, mert az már ciki. Arról nem beszélve, hogy egy kertes házban ennél sokkal nagyobb kiadások is jöhetnek bármikor.
Én diák vagyok, kollégista. Nagyon rosszul élem meg.
A válság előtt a kolin kívül (ami középiskolai kollégium lévén napi háromszori étkezést is tartalmazott) havi 30 ezret kaptam a szüleimtől, ami bőven elég volt.
most havi 20 ezret tudnak adni összesen. Mellé 20-30 ezret keresek, de egyetem mellett nehéz. És így is sokkal rosszabbul élek, mint korábban.
De már végzek, ha sikerül munkát találnom, akkor úgy fogom érezni, hogy minden jóra fordult :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!