Elfogadnátok pénzt egy szinte vad idegen férfitől, ha szükségetek lenne rá? (Bővebben lent)
Szóval az a helyzet, hogy nincs munkahelyem, nem sikerül találnom munkát és nincs pénzem sem. Van egy férjem (nagyon rossz házasság, folyton balhék meg minden), ő szépen keres, de nem ad nekem pénzt mostanában. Vannak állatkáim akiket ugye etetni kell, de nekem nincs rá pénzem, mert férjem nem hajlandó mostanában adni, őket főként nem finanszírozza, de mostanában már van úgy, hogy azt se engedi, hogy ha én magamnak valami kaját akarok venni, akkor azt se lehet! Van egy férfi, akivel egyszer találkoztam mindössze, szóval idegen végülis (az ég világon semmit nem akarok tőle, ezt ő is tudja). Segíteni akar rajtam, pénzt akar küldeni ha szükségem van rá, de cserébe nem kér semmit, mert nem azért küldené, hanem mert ő "rosszabb helyre tenné el úgyis és hát neki van pénze". Mit tegyek? Elfogadjam?
Légyszíves a kérdésre válaszoljatok, ne arról írjatok, hogy el kéne válnom, mert én nem fogok elválni.
nem fogadnám el.
Nem szeretek tartozni,mert az meg kell adni.Így vagy úgy
Lehet, hogy most éppen nem kér semmit, de később majd benyújtja a számlát. Vagy elmondja a férjednek, és akkor nem nagyon lesz más választásod, mint elválni és hozzá futni :-(
Szóval NEM fogadnám el.
Így nem. Adjon kölcsönt, és kössetek szerződést, amiben benne van, hogy amint lesz munkád, a munkabéred x százalékát törleszted neki. Így korrekt.
Ha csak úgy elfogadod, akkor ezzel az adósa leszel, és mivel idegen, nem tudhatod, mit kér majd tőled.
Még régen valamikor apukám fogadott el így segítséget, távoli ismerőstől. Nem kellett sok idő, és az illető megjelent: a bírósági ügyében kellett volna hamis tanúvallomást tenni neki. Ami ugyebár bűncselekmény. Fenyegetett minket. Végül egy uzsorakölcsönből visszafizettük a pénzt, de ne tudd meg, mit álltunk ki, és milyen sokba került. Soha többé ilyet! Te se tedd!
Köszönöm a válaszokat.
Azt nem mondtam, hogy ennek a férfinek esélye se lenne arra, hogy visszakérje a pénzt a későbbiekben, mert
1. nagyon messze lakik
2. nem tudja, hogy én hol lakom
3. nem tudja a telefonszámomat se
Csak az emailemet tudja.
És attól, hogy megadnám neki a bankszámlaszámomat, nem tudná visszavenni azt, amit ő adott.
De igazából nem is tenné...de ha mégis, mint ahogy ti írjátok, akkor se tudná, hiszen nem tud rólam semmilyen adatot!!
Ha nem lesz pénzem, és kell, mert különben éhen halnak az állataim...stb. akkor el fogom fogadni tőle a pénzt, mert egyszerűen muszáj hogy legyen pénzem, legyen miből vásárolnom!
Még gondolkozom azért...de én nem félek most már semmitől és nem is képzelek róla olyat, hogy utána visszakérné meg ilyesmi. Már volt egy ilyen esetem, hogy segítettek nekem és nem kérték vissza.
atyavilág, melyik bolygóról jöttél?
megtalál, ha akar legyél ebben biztos
függéskényszered van?! minek egy olyan férj mellé aki "nem ad" kajára pénzt egy idegen pasi aki ad pénzt, csak nem tudod mi az ára?!
te ostoba vagy, ez nem egy erkölcsi dilemma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!