Milyen idegen szavakkal rázzam le a telefonos
ügynököket?
Figyelt kérdés
Mi mondhatnék neki úgy, hogy ha kevésbé intelligens, ne is értse amit mondok? Mivel ők is úgy beszélnek, még a cég nevét sem lehet érteni. Pl. A könyveléssel nálunk külső cég van megbízva. -Ezt idegen szavakkal? Nem másik nyelvre, hanem idegenből átvett szavakra gondolok, mint plkonjuktúra, diszpozíció, konvergens, strukturális stb:)
Arra gondoltál már, hogy a "köszönöm, nem érdekel a dolog, viszonthallásra" (telefon lerak) is hatásos lehet?
2010. okt. 1. 10:19
5/11 anonim válasza:
Én meg szoktam köszönni a hívást és egyúttal kérem, hogy töröljék a számomat a nyilvántartásukból. Utálom őket meg a hétvégi (főleg ebédidő alatti) hívásaikat.
2010. okt. 1. 10:23
6/11 anonim válasza:
Ehhez minek idegen szavak?
"Köszönöm, nem érdekel az ajánlata, többet ne hívjon"
Minél egyértelműbben és minél kulturáltabban közlöd vele, hogy nem vagy kiváncsi rá, annál jobb az esélyed, hogy nem fog újra hívni.
2010. okt. 1. 10:25
7/11 anonim válasza:
Mivel elegge gyakori, hogy kispenzu, az egyetem mellet penz kereso egyetemistak vegzik ezt a kuli melot, igy nem biztos, hogy "kevesbe intelligens".
Enis a kerdezo szamara elegge idegennek tunheto "Koszonom nem erdekel az ajanlata" szooszetetelt tanacsolom.
2010. okt. 1. 10:27
8/11 A kérdező kommentje:
Itt az a probléma, hogy nem úgy kezdik, hogy én egy ügynök vagyok és lenne egy ajánlatom...
Hanem hogy a pénzügyi vezetőt keresi a ....itt jön az érthetetlen rész ügyében... Ezt azért teszik, hogy a portás ill. titkárnő odakapcsolja őket a főnöknek. Én titkárnő vagyok és a főnökömnek nem kapcsolhatok oda minden kis ügynököt.
2010. okt. 1. 11:58
9/11 anonim válasza:
Nyugodtan rákérdezhetsz, hogy milyen ügyben keresi a pénzügyi vezetőt. Ha hadovál, akkor hívja később. Ha tud normális okot mondani akkor kapcsold.
2010. okt. 1. 12:41
10/11 anonim válasza:
Kérd meg, hogy mondja el magyarul, mit szeretne. Én dolgoztam ilyen munkakörben, előttünk volt egy papír, amiről felolvastuk a szöveget. Sokszor magam sem értettem, mit mondok. Volt, aki rákérdezett, ott jobb híján elmondtam, amit tudtam a dologról, megköszöntem, hogy normális volt velem és letettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!