Létezik az, hogy 3 idegen nyelvismerettel,2 diplomával szakmai tapasztalattal munkanélküli lettem?
Létezik, pont te írod.
"bebiztosított állás." Ezen az alapon a télapóban is hihettél volna. Nincs olyan, hogy bebiztosított állás. Éppen azért, mert olyasmi bármikor megtörténhet, mint ami a te munkahelyeddel történt. Az álláskeresés problémájával sokan küzdünk. Az viszont nem igaz, hogy nincs munkád. Csak állásod nincs. Bármikor dolgozhatsz, csak el kell fogadnod, hogy ha pénzt is akarsz a munkádért, akkor a munkád eredményét el kell adnod valahogy.
"Vagy vannak rajtam kívül akik így jártak?" "hogy 3 idegen nyelvismerettel,2 diplomával szakmai tapasztalattal munkanélküli lettem?"
Ezt komolyan kérdezed? Teljesen tipikus helyzet, jó reggelt kívánok!
Megértést vársz? Azt megkapod, de nem vagy kinn vele a vízből.
Mindazok, amiket tanultál, lehetnek nagyon hasznos dolgok - félre ne érts -, de ha azért tanultad, hogy jól megélj belőle, akkor nem azon az úton jártál, ami a célodhoz visz.
Akik azt mondták neked, hogy "tanulj kislányom, szerezz jó jegyeket, sok diplomát, és attól lesz jól fizető biztonságos állásod", nem mondtak igazat. Valószínűleg jó szándékkal adtak rossz tanácsot, mert maguk is hittek benne. Ez a tanács azonban 50-100 éve elavult.
Ma hiába van olyan tudásod, amivel biztos állásod lehet, ha a "biztos állás" nem létező dolog. Ezt 2011-ben már illene látni.
Ráadásul számonkérni sem túl bölcs dolog ezt senkin. Inkább alkalmazkodni érdemes az új helyzethez.
Egyik ismerősöm 4 nyelven beszél haladó szinten, néhány diplomával...mégis csak alkalmi munkái vannak...
Mindenhol azt a választ kapja, hogy "TÚLKÉPZETT"...
Nekem 3 diplomával és 2 idegen nyelvvel nincs munkám. A közös bennünk: gyerekem is van.
Ezért képezhetem magam ahova akarom, interjúkon 90%, hogy megkérdezik, van-e gyerek, ki vigyáz rá amikor beteg :-P
rohadt időket élünk, csak a haverkomaság számít és lehet általa előbbre jutni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!