Szerintetek hova lehet fordulni szocpollal kapcsolatos kérdéssel? Hogy ha vissza kell fizessük, akkor máskor még felvehető e vagy nem? (Évek múlva)
jogiforum.hu
Ha egyszer már igényelted, többet nem teheted.
Mi vissza fizettük és rengeteg pénzt vesztettünk rajta.
Ugye vissza fizettük maga a szocpolt + a banknak a kamti részét+ az államnak a jegybanki alapkamat 2x-t.
kb ugyan annyit fiezttünk vissza mint maga a szocpol. ebböl a banknak csak 200 ezer körül kellett, a többi az államé lett.
mikor felvettük soha nem gondoltuk, hogy elválunk mielött gyerekünk született volna.
gondolom megint fellehetne venni, ha már létezik. de soha nem kellene már.
mi kb 3-4 éve fizettük vissza, akkor keményen kellett.
aztán felvettük még az illetékmentességet is telekre, arra is visszamenöleg a jegybanki alapkamat 2x-t kellett vissza fizetni, minden évre amíg az állam pénzét használtuk.
megint én vagyok akik vissza fizették.
a ti esetetek más. lett gyerek? ha jogos volt a szocpol vagy is lett ház, lett gyerek, akkor ha eladjátok az ingatlant akkor ráterhelik a szocpolt az újonnan vettre, és leveszik erröl. kérdezz meg együgyvédet, de úgy emlékszem hogy simán ellehet szocpolos ingatlant adni, de a terhelés megy az újra.
ha viszont nem születtek meg a gyerekek, és nincs oka akkor vissza kell fizetni. nálunk válás volt az ok.
így viszont, hogy nem fektetitek be szerintem ki kell fizetni. habár nem tudom mennyi az ideje a szocpol tehernek, de elég sok, 10-20 év vagy több? már mint amíg a házon rajta van.
albérletbe mennétek, vagy szülökhöz? mert akkor megkellene kérni a szülöket hogy irassák át egy részét a háznak.
szerintem menj el egy ügyvédhez ezzel ök tudnának legbiztosabbat mondani. nekem az ügyvédem teljesen képbe volt ezzel, hogyan mit kell vissza fizetni. Iszonyat összeg amúgy. mi sem gondoltuk hogy elválunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!