Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki tartozik nekem...

Ha valaki tartozik nekem pénzzel, és utólag írunk egy kézzel írott tartozás elismerő nyilatkozatot 2 tanú aláírásával, akkor azt a bíróság a későbbiekben elfogadja ha nem fizet az adós?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 11:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ha ő is aláírta akkor igen.
2012. febr. 24. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Akkor már csak az embert kell sarokba szorítanom! :/
2012. febr. 24. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Jó lenne tudni, hogy mekkora összeg a tartozás. Amennyiben jelentős összeg, akkor közjegyzői okiratba kellene foglalni. Az azt jelenti, hogy amennyiben nem fizet bíróság kikerülésével jöhet a végrehajtás. Egymillánál ez a költség 25-30 e ft. Szerintem megéri. A bíróságon el lehet húzni hosszú ideig.
2012. febr. 24. 11:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Szerencsére nem ekkora.90ezer forint, de nekem ez is nagyon hiányzik az életemből, és már több mint 1 éve futok a pénzem után.Sajnos túl jó szívem van, illetve most már csak volt, mert minden bizalmat elvesztettem az emberek felé..na mindegy.Szóval ennyi.
2012. febr. 24. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
90e-ért nem éri meg polgári pert indítani, mert az többe kerül...
2012. febr. 24. 12:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tudom, de ezzel a a nyilatkozattal én nyernék, ami azt jelenti, hogy a vesztes fél fizet mindent, még az én ügyvédi költségemet is.Ezért én nem is félek!

2012. febr. 24. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem fogja aláírni
2012. febr. 24. 16:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem fizeti, mert TE fizeted be ELŐRE a perköltséget és az ügyvédet is, majd a bíróság kötelezi az embert arra, hogy térítse meg neked, amire széttárja a karját, hogy neki bizony nincs vagyona és ennyi.
2012. febr. 24. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!