Ha a férjemmel közös néven van egy lakásunk (de tudom bizonyitani hogy én fizetem a részleteket lassan fél éve), lefoglalhatják-e tartózás fejében a biróság a férjem részéröl?
Az ingatlan közös. Ha házasság alatt történt a szerzés akkor meg pláne közös. Még ha csak te fizeted akkor is.
DE!!! Az ingatlannak csak a RÁ ESŐ RÉSZÉT vihetik el, és te is lehetsz árverési vevő. Mivel az ingatlan hitellel terhelt, szocpollal támogatott, így nem igazán tudnak vele mit kezdeni.
Tekintve: van az ingatlanon egy mondjuk 8 millió forintos hitel, van rajta 2,5 millió forint szocpol és az ingatlan ér mondjuk 15 millió forintot. Akkor az ingatlan "értéke" 4,5 millió forint. Ennek a fele a férjedé, vagyis 2.250.000 Ft. Ez az "effektív értéke" a férjed részének. DE! A férjed részét nem fogja senki megvenni - hacsak te nem. Hiszen egy terhelt ingatlanban 50% tulajdont szerezni nem igazán "sikeres" dolog.
Nem igazán hiszem, hogy félteni kellene azt az ingatlant.
A lakás a földhivatalban a ti nevetek van, viszont mivel banki hital van rajta, már eleve fedezetként szolgál, gondolom az egész forgalmi érték mértékéig.
A hitelező bank akkor ad rá hitelt, ha a földhivatali bejegyzésben szerepel az elidegenítési és terhelési tilalom-azt jelenti, hogy nem adhatod elkülföldinek, sem senkinek, illetve nem terhelhető, még a bíróság részéről sem, hiszen tényleges vagyonod nem tud a lakásból származni, amit a bíróság lefoglalhat, mert ha eladnád 30 napon belül, abból a hitelt kéne kifizetni a banknak, így nem maradna semmid, amit a bíróság el tudna venni..
szóval nem hinném, hogy aggódni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!