Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen "gáz" az...

Másnak is ilyen "gáz" az anyagi helyzete?! Én nem dolgozom, csak a párom, persze nem azért mert nem akarok dolgozni. Hova jutunk?

Figyelt kérdés
Másnál is közel 50 ezer forint a rezsi??ha ebbe csak 15ezres gázszámlát számolok!A párom fizuja nem is elég erre,miután kifizeti a gyerektartást,hitelt..Mivel a "drága"miniszter úr,levitte a segély összegét,valamint bevezette a baleseti adót,így ebbe a hónapba több mint 10 ezrrel kevesebb a bevételünk!!Marad vagy 30 ezer,amiből még be kell vásároljak és van egy 5 évesünk is még..
2012. febr. 21. 08:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
20%

"Nosza, ajánlhatnának valami munkát"

Tipikus magyar, jelenkori hozzászólás! "Adjá munkát.., Adjá segélyt... Adjá magas fizetést.., bla, bla, bla"

2012. febr. 21. 12:30
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

12:28,12:30

Na, meg is érkeztek az emlegetett nagyokosok!Örülök, hogy neked ilyen jól megy és nagyon szépen megélsz akár a semmiből is (mai Magyar paraszt vakítók szerint illik a semmiből megélni), de ha olvasnál újságot, néznél híradót, vagy kitennéd a barlangból a lábad, akkor láthatnád, hogy a munkanélküliség nem kitaláció, ez a valóság.Elvileg nem azért él és gürizik az ember, hogy hideg lakásban fagyoskodjon és kenyéren, vízen tengődjön.De ha neked ez az ideál, hát az legyen a te bajod.Képzeld, én is voltam takarító, mosogató is, pedig van több végzettségem is, de nem lehet a munkák között válogatni.Sajnos, nem mondhatom el, hogy előrébb jutottam azáltal, hogy dolgoztam.Hát képzeld, ezért panaszkodok!Mert nem normális dolog, ha az ember a semmiért dolgozik évekig.Az sem normális dolog, hogy az embernek aggastyán koráig kell fizetni a dupla kamatos hiteleket, ha egy nyomorult lakáshoz akar jutni .És az sem, hogy életüket ledolgozott nyugdíjasoknak, családos embereknek azon kell gondolkozni, hogy az ennivalót vegyék-e meg, vagy a gyógyszert?De jó, hogy neked egyetlen ilyen panaszod sincs, nem vagy politikus véletlenül??

2012. febr. 21. 12:57
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként pedig takarítói, meg konyhai munkák sincsenek korlátlan mennyiségben, az sem jut mindenkinek!Ezen sem ártan elgondolkozni.Az akarat édeskevés, ha egyszerűen nincsenek lehetőségek!Vállalkozó is csak úgy lehet az ember, ha van kilátása némi piacra, csakhogy alig van kereslet valamire, már az alapvető dolgokon is spórolnak az emberek, akkor meg mire vállalkozzon?!

Persze, el lehet menni távolabbi városba is, vagy külföldre, ja, ha egyedülálló vagy, akkor esetleg, de gyerekkel, már elég nehéz, mert nem biztos, hogy az iskolaváltás, állandó, munka után költözködés jót tenne neki.

Szóval, nem ártana gondolkozni, mielőtt valaki elkezd azzal vagdalkozni, hogy márpedig kevésből is jól kilehet jönni, meg van itt bizony munkahely, csak sajnos itt a gondolkozás is sokaknak luxus.

2012. febr. 21. 13:12
 14/25 anonim ***** válasza:
Én sem lakom palotában, egy régi vályogházat vettünk meg jó pár éve. És nincsen sajnos 30 fok nálunk, most épp 13 fokot mutat a hőmérő itt a nappaliban.. Én Fehérvárhoz közel lakom, érdekes, egyik gyárban sincs jelenleg felvétel! Folyamatosan tájékozódom a lehetőségekről. A párom költözködésről hallani sem akar, annak ellenére, hogy én mennék szívesen. Csak hát a gyerekek.. Külföldre is mennék, talán lenne lehetőségem is, de gyerekkel nem indulhatunk csak úgy el! S ez nem kitaláció! Nekem az első munkám az volt, hogy egy konyhán voltam, ott mosogattam krumplit pucoltam.. S ez nem nyafogás, nincs munka! Nincsen hol dolgozni! Az egyik szomszéd településen van egy csomagolóanyag gyártó üzem. Gőzerővel hirdeti a felvételt hónapok óta, de csak diákoknak! Többször bementem, háhá nincs felvétel, kérem hagyja itt a jelentkezését, ha aktuális lesz szólunk! Ha nincs egy olyan ismerősöd ott, akkor tuti nem vesznek fel! És igen kérem, várjuk a munkaajánlatokat! Sokan vagyunk úgy látom! Sajnos..
2012. febr. 21. 13:30
 15/25 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy ilyen választ nem vártál, de: NEM. Nekünk nem gáz. A férjem jól keres, én max GYED-et kapok (megdolgoztam érte). De minden hónapban rakunk félre, hogy ha én nem tudnék visszamenni dolgozni, legyen tartalék. Nektek semmilyen megtakarításotok sincs? Amikor dolgoztál, nem spóroltatok? Vagy azt már mind feléltétek?
2012. febr. 21. 13:34
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

13.válaszoló

OFF.

Mily kicsi a világ.

Én is egy fehérvárhoz közeli településen élek,és ismerem a céget is amit említesz,sőt ott is lakom,honnan írsz?

Olyan jó olvasni,hogy közel lakunk egymáshoz,még ha nem is ismerjük egymást.

2012. febr. 21. 14:10
 17/25 anonim ***** válasza:
Akinek nincs munkája, feléli a tartalékait is, de itt erre megy ki a játék!Kirázni az emberből a sz@rt is, az utolsó fillérrel együtt, gusztustalan!Igen, néhányan jól keresnek, de sajnos nem lehet mindenki informatikus, meg menedzser, mindenhová csak ezek kellenek,érthetetlen.
2012. febr. 21. 14:15
 18/25 anonim ***** válasza:
17-es: mégis, mit kéne csinálnunk? Eltapsolni a pénzt, majd ha baj van segélyért kuncsorogni?
2012. febr. 21. 15:17
 19/25 anonim ***** válasza:
Az is egy megoldás, hogy ha elveszítjük a munkahelyünket, akkor ülünk a pénzes ládánkon ha van), mint a fösvény és segélyt sem kérünk, hanem apatikusan éhen döglünk.A hülyének is megéri, nem?
2012. febr. 21. 15:23
 20/25 A kérdező kommentje:
Örülök annak,hogy van aki jól él,ritka az ilyen!Palota??!alig 70 négyzetméter,2 szoba,alig van 21 fok!!!és a fürdőszoba külön épületbe van!Nem akarnák dolgozni?!mond hova rakjam az 5 évesem,hajnalba,ki viszi oviba??falun élünk itt semmi nincs!hogy költözzek máshova??esetleg külföldre?az apja nem engedné,hogy kivigyem az országból!
2012. febr. 21. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!