Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kaphat valaki akkor is munkané...

Kaphat valaki akkor is munkanélkülit ha az iskolát befejezte de még nem dolgozott és nem talál munkát?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 20:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%
Ha még nem dolgozott, akkor nem hiszem. Kell, hogy ledolgozott ideje legyen, különben mindenki bejelentkezne, amikor végez a sulival munkanélkülinek.
2012. febr. 16. 20:34
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

Én megmondom neked konkrétan, hogy egy vasat sem fogsz kapni... de ha regisztrálsz, akkor 3 havonta meg kell jelenned.

Amiben segíteni tudnak: Ha interjúra utaznod kell, kifizetik az utiköltséged.

Adókedvezményt adnak annak a munkáltatónak, aki foglalkoztat.

Felajánlhatnak állásokat, ha épp van nekik valami, de ez ritka.

Felajánlhatnak tanfolyamot, de azokra általában a 8 általánossal rendelkezők jutnak be. Esetleg nyelvtanfolyamra van esélyed. Akkor kapsz kb havi 40ezret a tanfolyam ideje alatt.

Ha nappalis vagy, nem lehetsz munkanélküli. Ezt csak úgy mellékesen teszem hozzá.

2012. febr. 16. 20:41
 13/23 verde ***** válasza:
80%

Ha nem tudsz önállóan elhelyezkedni és a munkaügyi központ sem tud neked munkát felajánlani, akkor 1 év együttműködés után tudod megigényelni a helyi Önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítő támogatást(régen bpj vagy rát).

De ez nem alapból jár, hanem szociális alapon az Önkormányzat dönti el, hogy jogosult vagy rá vagy nem.

Néhány esetben csak 3 hónap együttműködés kell, pl. gyes, ápolási díj stb. megszűnése.

Sok sikert!

2012. febr. 16. 20:43
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem vagyok nappalis, nem járok már iskolába. A munkaügyin keresztüli képzést ismerem, egyik ismerősöm is így kapott kb 60 ezer ft-ot egy 6 hónapos képzésre.
2012. febr. 16. 20:52
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem ad a munkanélküli segélT csak keresetpotlo támogatást ha tanfolyamra beiskolaz. Én átlag 70 ezret kaptam plussz bérlet 9800 volt akkor azt is fizették.2011ben. Amugy én nem nagyon jártam be és a sulit se végeztem el de nem kellett visszafizetném mert mindig vittem a háziorvostol igazolást hogy beteg voltam.meg eljartam rheumakezelésekre és akkorra kértem direkt az időpontokat mikor a tanfolyam van. Irtam egy kérvényt a végén hogy emiatt nem tudtam elvégezni nem kellett visszafizetném semmit. Ha ugy itélik meg egy potvizsgara kötelezhetnek sajat ktgen. Ennyi. Én 9 hónapig kaptam.
2012. febr. 16. 23:21
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Szia.

Én is pályakezdő vagyok,és regisztráltam a munkanélküliben,szóval bizton állítom,hogy semmit nem kapsz. 3 havonta meg kell jelenni. Ha busszal/ vonattal mész,és leadod a jegyeket,akkor az arra a napra vonatkozó utazási költséget megkapod,de amúgy semmit. Ha beiskoláznak,akkor kapsz 90%-os utazási kedvezményt,és pénzt. (ismerősöm kb. 50 ezret kap). Viszont a beiskolázás függ attól,hogy van-e szakmád,és ha van,mi az. (az se mindegy). Régebben ha jól tudom,akkor kaptak segélyt,de most ugye bejött az,hogy kell hogy legyen egy évben 30 ledolgozott napod.

2012. febr. 17. 03:57
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lettem lepontozva mikor pontos választ adtam és igazán hasznosat hogy kaphat a kérdező pénzt a munkaügytől kiskapukkal mindennel. Na sebaj.még annyi hogy olyan tanfolyamra érdemes menni ami sokáig tart elhuzódik. Ebből kevés van. De pl. Kozmetikus gyógymasszőr. Hogy sokáig kapd . Plussz attól függóen hogy mennyi a családban az 1 főre jutó kérhetsz a helyi önkormanyzat szoc. Osztályától átmeneti szoc segélyt. Akár most is. Melyben megirod nincs munkád szinte éhezel vagy akármi és egyszer kb 10 ezret adnak a semmitől több és 2 havonta igényelheted.T .t is fizetikutánad ha kérvényezed de csak akkor ha papiron nagyon kevés az 1 főre jutó. Ugy lehet megoldani ha sok hogy önfenntartónak vallod magad v. Bejelentkezel valami rokonhoz ismerőshöz szülök nem jó és azt mondod szivessegi lakó vagy.egyedülálló.igy simán megkapod azt is.
2012. febr. 17. 09:06
 18/23 anonim ***** válasza:
Tb.t
2012. febr. 17. 09:08
 19/23 A kérdező kommentje:
Tehát csak akkor kapok pénzt ha már van valamennyi munkaviszonyom vagy ha felvesznek egy képzésre? Ha bemegyek regisztrálni és lesz mondjuk nekem való munka akkor értesítenek azért, nem?
2012. febr. 17. 14:00
 20/23 verde ***** válasza:

Jelenleg a munkaügytől nem vagy jogosult pénzellátásra, ha bejutsz egy tanfolyamra akkor kaphatsz keresetpótló juttatást.

A regisztrációhoz kell, személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító szám, taj kártya, végzettséget igazoló bizonyítványaid. Felrögzítik a végzettségedet, és ha ebben a munkakörben keres a munkáltató valakit, akkor értesítenek.

Ennyivel azért ne elégedj meg, rengeteg helyre be kell adnod az önéletrajzodat, tehát önállóan is kell keresned munkát, ha el akarsz gyorsan helyezkedni.

Pályakezdőként mindenképp említsd meg, hogy start kártyára jogosult vagy.

A munkaügyre bejelentett állásokat itt is megnézheted: [link]

2012. febr. 17. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!