Kaphat valaki akkor is munkanélkülit ha az iskolát befejezte de még nem dolgozott és nem talál munkát?
Én megmondom neked konkrétan, hogy egy vasat sem fogsz kapni... de ha regisztrálsz, akkor 3 havonta meg kell jelenned.
Amiben segíteni tudnak: Ha interjúra utaznod kell, kifizetik az utiköltséged.
Adókedvezményt adnak annak a munkáltatónak, aki foglalkoztat.
Felajánlhatnak állásokat, ha épp van nekik valami, de ez ritka.
Felajánlhatnak tanfolyamot, de azokra általában a 8 általánossal rendelkezők jutnak be. Esetleg nyelvtanfolyamra van esélyed. Akkor kapsz kb havi 40ezret a tanfolyam ideje alatt.
Ha nappalis vagy, nem lehetsz munkanélküli. Ezt csak úgy mellékesen teszem hozzá.
Ha nem tudsz önállóan elhelyezkedni és a munkaügyi központ sem tud neked munkát felajánlani, akkor 1 év együttműködés után tudod megigényelni a helyi Önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítő támogatást(régen bpj vagy rát).
De ez nem alapból jár, hanem szociális alapon az Önkormányzat dönti el, hogy jogosult vagy rá vagy nem.
Néhány esetben csak 3 hónap együttműködés kell, pl. gyes, ápolási díj stb. megszűnése.
Sok sikert!
Szia.
Én is pályakezdő vagyok,és regisztráltam a munkanélküliben,szóval bizton állítom,hogy semmit nem kapsz. 3 havonta meg kell jelenni. Ha busszal/ vonattal mész,és leadod a jegyeket,akkor az arra a napra vonatkozó utazási költséget megkapod,de amúgy semmit. Ha beiskoláznak,akkor kapsz 90%-os utazási kedvezményt,és pénzt. (ismerősöm kb. 50 ezret kap). Viszont a beiskolázás függ attól,hogy van-e szakmád,és ha van,mi az. (az se mindegy). Régebben ha jól tudom,akkor kaptak segélyt,de most ugye bejött az,hogy kell hogy legyen egy évben 30 ledolgozott napod.
Jelenleg a munkaügytől nem vagy jogosult pénzellátásra, ha bejutsz egy tanfolyamra akkor kaphatsz keresetpótló juttatást.
A regisztrációhoz kell, személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító szám, taj kártya, végzettséget igazoló bizonyítványaid. Felrögzítik a végzettségedet, és ha ebben a munkakörben keres a munkáltató valakit, akkor értesítenek.
Ennyivel azért ne elégedj meg, rengeteg helyre be kell adnod az önéletrajzodat, tehát önállóan is kell keresned munkát, ha el akarsz gyorsan helyezkedni.
Pályakezdőként mindenképp említsd meg, hogy start kártyára jogosult vagy.
A munkaügyre bejelentett állásokat itt is megnézheted: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!