Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova forduljak postai csalás...

Hova forduljak postai csalás esetén? /olvasd el veled is megtörténhet. /. Bővebbbent lent.

Figyelt kérdés
Ma voltam a postán,egészpontosan az /újpesti árpádüzletháznál lévő postán/,egy csekket szerettem volna feladni,sorba is álltam a kisfiammal,mikor szóltak,hogy a főpénztárba is belehet menni "csak csekkel".Én voltam az első a főpéntárban,egy 6572-ft-os elmű csekket szerettem volna fizetni 20.000ft-al.A középkorú nő üllt a pénztárban,odaadtam a pénzt,ő folyamatosan kérdezgette,hogy a kisfiúnak esetleg szerencsecsekk,vagy sorsjegy egyiket sem kértem,mire mondta,hogy kérne még 5 ft-ot tőlem.Addigra már oda készítette a 8430ft-ot a pultra / 1db 5000 ft-ost,3 db 1000ft-ot és az aprót,mondom neki ez így nem lesz jó,mert az 5000ft helyett 10.000ft jár,mire ő,hogy persze-persze csak 5000ft-os van a pénztárba,és az 5000ft-os alá,alá dugot,hogy ne látszon teljesen a címlet egy 1000ft-os.Én csak otthon vettem észre este,hogy hiányzik a 4000ft,rögtön tudtam mi történt.DE,hogy a történet még kacifántosabb legyen meg néztem a bélyegzőt és pont egy héttel előbbi dátum volt rajta a csekken,tehát 16-kai a 23 helyett.Most még azon felül,hogy átvágott 4000ft-al,még összeszorulhat a gyomrom,hogy egyáltalán a befizetett összeg eljutt-e az elműhöz.Ráadásul amit visszakaptam volna pénzt,az a hónapvégén érkező főtávszánlához kellett volna.Kihez fordulhatnék,aki segítene is?

2012. jan. 23. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sajnos velem is történt már hasonló. Mivel nem tudod bizonyítani, nem tehetsz semmit ebben az esetben. Nincs senki, aki visszaadná a pénzed.
2012. jan. 23. 22:09
 2/11 A kérdező kommentje:
oké és a befizetett pénz egyáltalán eljutt a szolgáltatóig,a csekk a feladásról itt van a kezemben "igaz állítólag,pont egy hete fizettem be",úgye milyen érdekes.
2012. jan. 23. 22:20
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem fordulj elmeorvoshoz.
2012. jan. 24. 03:26
 4/11 anonim válasza:
Nyilván van kamera, amin vissza lehet nézni. A posta vezetőjéhez miért nem mentél? Panaszt miért nem tettél? Legyen írásos nyoma, az indulásnak elég. Ha igazat beszélsz akkor tedd ki netre a csaló postás képét, bár inkább ne mert még te sértenéd a személyiségi jogait. Ilyet inkább nem tanácsolok. Bár nem kapod vissza a pénzed, de őt mint szégyenfalon szereplőt eltántoríthatja hogy így cigánykodjon a jövőben.
2012. jan. 24. 03:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Nah...én postán dolgozom.

1) Az emberek 80%-a nem nézi meg a visszajáróját, persze ez nem mentség arra, hogy át kell vágni a másikat, mert természetesen nem.

2) honnan tudod azt, hogy direkt adott vissza rosszul? (nyilván könnyebb mindjárt ezt feltételezni) Velem is előfordult már, hogy elszámoltam magam, mint ahogy az ügyfelekkel is.

3) "kacifántosabb legyen meg néztem a bélyegzőt és pont egy héttel előbbi dátum volt rajta a csekken,tehát 16-kai a 23 helyett."

Na ezt nem nagyon akarom elhinni. Ha gépes posta, akkor a gép nyomja rá a dátumot, nem tud vele csalni. A kézi bélyegzőt naponta kell átállítani és van egy úgynevezett bélyegző forgató, amibe belekell ezt nyomni a munkakezdés előtt. Ettől természetesen még előfordulhat hogy rossz napra állították, de ezt a leszámoláskor úgyis észreveszik (nevezetesen a leszámoló munkatárs), és javítják minden aznapi anyagon ami azzal lett lebélyegezve.

4) Miért nem mentél vissza a postára a postavezetőhöz, hogy nézzenek utána, hogy te mikor adtad fel a csekket, mit nyomtak rá, illetve hogy van-e esetleg kamera?

2012. jan. 24. 13:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolónak írnám ezt a szégyenfalas történetet:

Engem a 4 év alatt közel 100 ronggyal húztak le az ügyfelek "téves számolás" miatt, ami a saját zsebemből ment, úgyanis nem a posta fizeti ki a hibámat. Ha szégyentablót akarsz lehet több mindenki lenne már rajta, mint ahány postás van...

2012. jan. 24. 13:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is postán dolgozom és számomra is elég hihetetlennek tűnik a történeted!Minek kért volna tőled egy ötforintost ha 6570 ft-ot kellett fizetned???Érdekes nem?Sajnos nekem is volt két olyan kolleganőm is akiket profi csalók egyenként 60000ft-tal(!!!!) vágtak át aztán az arcukba nevettek:ez volt a tanulópénz!Szóval szégyenfalat talán nem a postásoknak kéne állítani...Egyébként meg visszamehetsz panaszt tenni a potahelyre,nap végén minden pénztári eltérés (még 5ft is) írásban van rögzítve,ugyanúgy mint a felvett csekkek azonosítószáma és összege!Ha volt 4000ft többlete a kolleganőnek visszakapod a pénzed és a tényleges felvételi dátumot is ráírják a feladóvevényedre.Legközelebb meg majd megnézed mit nyomnak a kezedbe,nem csak elrakod.Egyébként a szerencsekk akció most éppen szünetel-miért ajánlotta volna?Szerintem csak kamuzol és név nélkül vádaskodsz!
2012. jan. 24. 14:47
 8/11 anonim válasza:
40%

Már miért vádaskodna? Bár leírta hol történt, azt csak a dolgozók tudják aznap kiült a főpénztárban. Túl részletesen írta, hogy kamu legyen.

Ha eltette a 4e ft-ot és napközben megebédelt, meg elköltötte, akkor nem lesz plusz záráskor.

2012. jan. 24. 15:18
 9/11 anonim ***** válasza:

"mondom neki ez így nem lesz jó,mert az 5000ft helyett 10.000ft jár,mire ő,hogy persze-persze csak 5000ft-os van a pénztárba,és az 5000ft-os alá,alá dugot,hogy ne látszon teljesen a címlet egy 1000ft-os."

Ha te észrevetted, hogy az 5ezer forintos nem jó és szóltál, aki erre reagált, akkor mégis hogy tetted el a pénzt ezután? Számolás nélkül? Ha már ott gyanakodtál rá miért nem nézted meg?

2012. jan. 24. 15:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is erre azt szokták mondani, hogy "tanulópénz" Ez kb ugyanannyira undorító dolog, mint ahogy engem is lehúztak mások.
2012. jan. 24. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!