Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez szerintetek normális,...

Ez szerintetek normális, úgyértem ez mostanában így szokás már?

Figyelt kérdés

Albérleteket nézegetek.találtam egy hirdetést:

"....A TULAJDONOSNAK VAN PÁR FELTÉTELE,MISZERINT,MAXIMUM EGY PÁR RÉSZÉRE KIADÓ A LAKÁS,ÉS FONTOS HOGY MIND A KÉT SZEMÉLY RENDELKEZZEN BEJELENTETT MUNKAHELLYEL,ÉS NE DOHÁNYOZZANAK,ÉS KUTYA,MACSKA,ILLETVE GYEREK NE LEGYEN...ÁLOMALBÉRLET..."

Ez lenne az álomalbérlet?Amelett hogy 90%-uk nem is adózik??

2012. jan. 16. 12:37
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Bárhogy is ellenkeznek néhányan azért a többség érti miről is van szó:)

Szíve joga kiadni annak akinek akarja DE ne hívja álomalbérletnek és ne azt írja hogy pár feltétele van ezzel is enyhítve a szigorú feltételeit,szóval ne ferdítsen!

Kíváncsi lennék egyébként hogy az Apeh felé is ilyen szigorúan veszi-e a dolgokat!

2012. jan. 16. 13:17
 22/37 anonim ***** válasza:
48%

Én jövőre tervezem,hogy kiadom az egyszobás lakásomat.Pontossan ezekkel a feltételekkel fogom meghirdetni csak még hozzá teszem,hogy romáknak sem kiadó.Ezt valahogy burkoltan kellene,ne hogy valami bajom legyen belőle.

Nekem több rokonom is adott ki lakást.Eszméletlen miket mesélnek.A kutya szétkaparta a parkettát,a gyerekek leamortizálták az egész lakást.Annyit kellett rá költeni a lakásra,hogy nem érte meg kiadni.Ráadásul elmenni sem akartak.

Én is max 2 fő,gyermektelen,nem dohányzó,tisztességes,dolgos embernek fogom csak kiadni.Biztos lesz ilyen....

2012. jan. 16. 13:22
 23/37 anonim ***** válasza:
A dohányzást megértem, mert a benti bagózás szagát minden beveszi. Még talán a kisállatot is, (bár szerintem egyik sem kaparja le a falat) de hogy gyerek miért nem lehet, azt nem értem. Nem hinném, hogy egy gyerek éli le a lakást.
2012. jan. 16. 13:23
 24/37 anonim ***** válasza:
28%
Gyerek? Nos, a gyerek szokott beteg lenni. Van olyan, hogy hány -és bizony nem mindig sikerül odaérni a mosdóhoz, vagy előkapni valamit, megy ahova megy. A szőnyegből pl nem egyszerű nyomtalanul eltüntetni. Olyan is van, hogy a kicsi rajzol-ketchuppal a falra-bár az enyém valamiért az olajat is szerette erre a célra.... Kiömlik ez-az.
2012. jan. 16. 13:25
 25/37 A kérdező kommentje:

Neveltetés kérdése,mi albérletben vagyunk majdnem 2 évessel és nem tett tönkre semmit,a lakás nagyon szép még mindig,sőt mondhatom szebb és tisztább mint volt!

A másik amire reagálnék hogy akkor nem éri meg kiadni???mivan???fix 45-50ezer ft havonta tisztán,szinte nulla kötelezettség és még lakás is van a neveden?!

2012. jan. 16. 13:26
 26/37 A kérdező kommentje:
Ja,és a kauciót szinte sehol nem adják vissza,így kb.100ezer ft-ból ne mondja nekem senki hogy nem tudja kifestni és rendbe tenni??!
2012. jan. 16. 13:27
 27/37 anonim ***** válasza:
60%

Nem lehet egy két szobás lakást 100ezerből rendbe tenni....nekem a mostani lakók után 310-et kellett ráköltenem és csak 1 évet laktak itt....(jó saját hibám hogy nem néztem rájuk rendesen de gondoltam fizetnek akkor meg minek)

Ezek után bizti átgondolom a következő hirdetésem....

Igazából lehet vitatkozni, de tény hogy hogy mind a két oldalnak van hátránya...én voltam albérlő is jó sok ideig (több helyen)és voltam/ vagyok "főbérlő" is borzalmas hogy milyen kívánságok vannak, viszont hihetetlen módon tudnak családok!!!(és akkor tinikről egyetemistákról egyedül élőkről nem is beszélve) is élni a lakásban csak azért mert nem az övék...tehát muszáj határt húzni.....

De a közös költség problémát nem értem....az aki ott lakik ugyan úgy szemetel és használj a liftet és a folyosók világítását...mivel ott lakik a közös költség pedig ezek fizetésére szolgál nagyrészt....

2012. jan. 16. 13:35
 28/37 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez teljesen korrekt. Miért ne lehetne álomalbérlet, ha jó környéken van, kedves szomszédokkal, jó közlekedéssel? Nekem az biztosan álomalbérlet lenne, mivel nincs se gyerekem se állatom. Szerintem egyáltalán nem diszkriminatív, mivel az ÉN tulajdonomba én szabom meg, ki jöhet. Ha én csak kék pöttyös hupilila farkú tigriseknek akarom kiadni a lakásom, akkor szívem joga, maximum senki nem veszi ki, de az hadd legyen már az én problémám. Sőt, ha tele van a környék bedrogozott narancssárga gazellákkal, amik a kék pöttyös hupilila farkú tigrisek fő tápláléka, akkor azt is hozzá fogom tenni, hogy mennyire k.urva jól jár vele, ha kiveszi az albérletet, és ez maga lesz az álom.
2012. jan. 16. 13:35
 29/37 anonim válasza:
81%
Én sem értem, miért van felháborodva a kérdező. Az előző albérletben ahol laktunk, a fürdőszobaajtóról pl. le volt kaparva a festés kb. méteres magasságig belülről. (Valószínűleg macska.) A gáztűzhelyben még a sütőben is találtunk macskaszőrt, a függönyöket pedig ki kellett dobni, mert undorító cigiszaguk volt. Ha én hirdetnék lakást, szerintem én is hasonló feltételeket szabnék.
2012. jan. 16. 13:36
 30/37 anonim ***** válasza:
74%

13:27

Mi az, hogy nem adják vissza a kauciót? Én eddig mindig visszaadtam, miután megnéztem és minden ok volt. Ne általánosítsunk...

2012. jan. 16. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!