Ez szerintetek normális, úgyértem ez mostanában így szokás már?
Albérleteket nézegetek.találtam egy hirdetést:
"....A TULAJDONOSNAK VAN PÁR FELTÉTELE,MISZERINT,MAXIMUM EGY PÁR RÉSZÉRE KIADÓ A LAKÁS,ÉS FONTOS HOGY MIND A KÉT SZEMÉLY RENDELKEZZEN BEJELENTETT MUNKAHELLYEL,ÉS NE DOHÁNYOZZANAK,ÉS KUTYA,MACSKA,ILLETVE GYEREK NE LEGYEN...ÁLOMALBÉRLET..."
Ez lenne az álomalbérlet?Amelett hogy 90%-uk nem is adózik??
Pont a 8-as válasz az amivel egyetértek!
Erősen diszkriminatív!
Az egy dolog hogy vannak elvárásai,emelett a legtöbben a kötelezettségüket viszont nem teljesítik(adózás,aminek semmi köze a bérlőhöz!!!).
Engem az ütött mellbe úgymond hogy mindezek a feltételek mellett álomalbérletnek titulálja a lakást és azt írja van pár feltétele...ez egyik sem igaz!
9-es, na pont erről van szó, ez egy normális hozzáállás. Egy rendes szerződésben amúgy is benne van, hogy a lakást eredeti állapotban kell visszaadni, nyilván dohányzó lakó köteles kifesteni maga után (a mi szerződésünkben eleve benne van, hogy akkor, és olyanra festünk, ahogy csak nekünk tetszik, de költözés előtt mindenképpen legyen egy festés). Szóval szerintem egyszerűbb, és kevésbé, hmm, hogy is mondjam, kevésbé sértő azt kikötni, hogy a lakás pont úgy legyen visszaadva, ahogy ki lett adva, mint ilyesmiket feltételként szabni.
A bejelentett munkahelyet még megértem (bár manapság az sem garancia semmire, bármikor kirúghatják az embert), de azért diákok is szoktak lakást kivenni, nekik nyilván a szüleik fizetnek.
Aki dohányosként albérletet keres, az célorientáltan erkélyes lakást keres. Legalábbis én még soha nem laktam olyan lakásban, ahol ne engedte volna a tulaj, hogy az erkélyen cigizzünk. A lakásban persze, hogy nem. Az más ha nincs erkély, akkor én sem bagóznék bent.
Első voltam.
Lehet, hogy ez Magyarországon furcsa, de külföldön így működik, sőt, 2 szobás lakást ki sem adnak gyerekeseknek. 1 gyerekkel minimum 3 szobás lakást lehet csak találni, szintén szerepel a hirdetésben, hogy lehet-e dohányozni, illetve állatot tartani.
Az okokat már előttem leírták, én meg is értem ezeket. Ha nekem ez nem tetszik, keresek mást, ezt pedig hanyagolom.
"A lakást az eredeti állapotban kell visszaadni".
A főbérlő hogyan tudja bizonyítani, hogy előtte nem volt dohányfüstöt a lakás, és nem voltak megsárgulva a falak?
Mit tud csinálni, ha a bérlő a kiköltözés előtt nem festi ki újra? Semmit nem tud tenni. Még bíróságra sem mehet, mert általában nem adóznak a lakbér után, így többet vezsítenének egy büntetéssel, mint amennyit nyernének a peren. Meg kinek is van egyáltalán kedve pereskedni?
Egyszerűbb kikötni, hogy nem lehet dohányozni.
A diszkrimináció szóval meg óvatosan bánjunk. Ha megválogatjuk, hogy kinek adjuk ki a lakást, az még nem feltétlenül diszkrimináció.
Az óvodában volt egy csoporttársam, aki elkérte másoktól a játékait, és tönkretette azokat. Anyukám a lelkemre kötötte, hogy bárkinek odaadhatom a bevitt játékaimat, csak az Istikének nem. Jó oka volt rá, ugye. Akkor én Istikét diszkrimináltam?
10-es, én ebben nem találom a logikát. Mi van akkor, ha valahol csak idősek laknak? Úgy értem, a tulajnak pl. ez miért fáj? Nem ő lakik ott úgysem. Plusz mi van akkor, ha egy 99%-ban idősek lakta házban egy kisgyerekes pár VÁSÁROL egy lakást? Ugyan ott vannak vele, ezért nem értem, a bérlés miért lenne problémás. Aki társasházban lakik, annak meg kell értenie, hogy bizony ez egy ilyen műfaj, a szomszédokat lehet hallani általában. Ez van. Természetesen illik minden lakónak tiszteletben tartania a másikat, ez a kisgyerekesekre is vonatkozik (én se engedem az ordítozást, a dübörgést, ez nyilvánvaló).
13-as, hát az egy dolog, hogy aki dohányzik, az erkélyes lakást keres, mi is azt kerestünk, illetve korábban csak én, és laktam már pár albérleti lakásban, de én még másfél szobás lakást nem találtam soha erkéllyel. A mostani lakásunknál is az elsődleges szempont az volt, hogy a város melyik részén van, másrészt az, hogy azért pofásan nézzen ki, persze jó lett volna az erkély is, de hát nincs. És mondom, szerintem ekkora lakásokhoz nincs is egyáltalán erkély, legalább is ebben a városban én még ilyet nem láttam. Ez van, itt a konyha a dohányzó szekció, természetesen nyitott ablaknál, amúgy is van egy kis kilépő, de ha vendég jön, akkor azért azt nem várom el, hogy kint nyomorogjunk azon a kis izén hárman-négyen. Ajtó becsuk, ablak kinyit, és lehet cigizni. Úgyis lesz festés mielőtt elmegyünk, de szerintem nem áll bent a füst így sem.
Nos, én nem álomalbérlet címszóval, de hasonló feltételekkel adtam ki a lakásomat, és kivették.
Azt csak eldöntheti az ember, hogy a saját lakásába kit enged be. Akinek ez vérlázító, az úgysem fogja kivenni, de nekem ezzel nem árt, mert így is találok olyat, aki megfelel a feltételeimnek - mindenki jól jár.
Nem értem a problémát.
" Még bíróságra sem mehet, mert általában nem adóznak a lakbér után"
Ja, hát akkor kérem így járt. Aki betartja a szabályokat, annak van joga ugyanezt elvárni másoktól is.
És mint mondtam, a szerződésbe bele lehet írni, hogy eredeti állapot, ahol szerintem minden további nélkül lehet rögzíteni azt, hogy füstmentes volt a lakás, vagy akár azt is, hogy frissen volt kifestve, ezért frissen kifestve kéri vissza a tulaj.
Ha nem tudja erre rávenni a kiköltözőt, akkor egyszerű a megoldás: nem adja vissza a kauciót. Ez általában két havi lakbér szokott lenni, annyiból bőven ki lehet festeni, sőt, festetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!