Szerintetek lehetek bajban?
Egyik ismerősömmel kivettünk egy garázst, aminek a bérleti díját már egy ideje nem tudta kifizetni, és most olyan 50 ezres tartozása van...
A szerződésben benne szerepel az én és a barátom adatai is, viszont ez az övé volt. Mikor a szerződés íródott nem voltam még 18.
Ha felelősségre vonják a nem fizetés miatt, nekem is lehet belőle bajom?
Ezt nem teljesen értem, pontosítsd kicsit légyszíves:
1. Ha ti ketten vettétek ki, akkor miért az ő tartozása csak?
2. Ha még nem voltál 18 éves, akkor hogyan tudtad a szerződést megkötni?
3. Milyen megállapodás volt közted és a barátod között, és ez hogyan bizonyítható? (Írás, vagy tanúk)
4. A bérleti szerződésben mi szerepel?
--> ha ezekre válaszolsz, akkor jobban lehet nyilatkozni, de így első látásra azt mondanám, hogy a szerződés rád nézve valószínűleg érvénytelen lenne, mivel nem voltál még cselekvőképes, mikor kötötted. (Hacsak nem házasodtál meg 16 évesen.)
Hány éves voltál, mikor kötötted a szerződést?
Ha 14 alatt, akkor nincs miről beszélni, ha 14 felett: szüleid hozzájárultak? Saját magad által megkeresett pénzből fizetted volna?
A bérbeadónak azt hazudtad, hogy nagykorú vagy, vagy bármilyen módon megtévesztetted erre nézve, esetleg felismerted, hogy azt hiszi, nagykorú vagy, és nem javítottad ki?
Ő kérte hogy vegyem ki neki, mert magának kellett.
Mikor megkötöttem a szerződést akkor tűnt fel a bérlőnek, hogy nem vagyok 18 és utána másnap a barátom neve, és adatai is felkerültek.
17 éves voltam akkor, a szüleim nem egyeztek bele, és házas sem voltam.
A szerződésben mindkettőnk neve szerepel egymás után.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz.
Ez olyan, mintha nem is szerepelnél a szerződésben. Rád nézve semmi nem kötelező, hiszen a szerződésnek az a része, amely Rád vonatkozik jogilag érvénytelen.
Akkor a bérbeadónak volt annyi esze, hogy az érvénytelen szerződés után kötött egy érvényeset is.
Rád nézve ez a szerződés semmis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!