Ha a férjem hitelt vett fel, akkor én is bajban lehetek, ha nem tudja fizetni a részleteket - csak ő írt alá papírokat?
A helyzet az, hogy már 1-2 hónapja mondogatta nekem a férjem, hogy nagyon szeretne egy új kocsit. (a régivel semmi gond, inkább csak villogni szeretne) Viszont éppen most nyögjük az utolsó részleteket egy másik hitellel kapcsolatosan ( röviden: megbántuk, hogy nem spóroltunk, a törlesztőrészletek a 3x-ra emelkedtek, és így a vételár dupláját fizettük ki). Én amondó lettem, hogy spóroljuk össze az összeget és akkor mehet az új kocsi projekt, amibe bele is egyezett. Viszont van egy sejtésem, hogy felvette a hitelt. ( a régi autót már elpasszolta...) Ha ez így van akkor - akkor úgy gondolom - hogy semmi értelme így a házasságunknak - mivel nem így beszéltük meg, ráadásul a hátam mögött cselekszik és ha ennyire nem jó közöttünk a kommunikáció - akkor válni szeretnék. Nos a kérdésem az lenne, hogy ha válnánk és ha én semmilyen papírt nem írtam alá az új hitelével kapcsolatosan, akkor rajtam bevasalható-e a törlesztőrészlet/ek, ha "urasága" benyögi az unalmast és nem fizet, mivel egy vagyon- közösséget alkotunk?
(ne haragudjatok a hangnemért de annyira fel vagyok húzva, hogy normálisabban nem tudtam megfogalmazni... )
Szóval valaki volt már hasonló cipőben, esetleg valaki tudna tanácsot adni????
Szia!
Ha nem írtál alá semmit, akkor nem. Ha minden az ő nevén fut a hitellel kapcsolatban, téged nem vehetnek elő.
Furcsálom a férjed viselkedését, egy házasságban ezeknek a dolgoknak nem így kéne működniük.
hát igen meg elvileg
mert ha közös a ház akkor ráterhelhetik arra... vagy ha a férjed tulajdonába nincs olyan amire rá lehet terhelni akkor kell kezes .. elvileg így van
15/f
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos egyre jobban bebizonyosodik, hogy nem csak gyanú...
1. Még leginkább arra lennék kíváncsi, hogyha összetörné ( néha gondolkodás nélkül száguldozik) a kocsit (ami a hitel fedezetét képzi) akkor az esemény után a bank elvileg értesíti, hogy adjon egy másik fedezeti tárgyat, ebben az esetben az ingatlanra is rá terhelheti??? Mert akkor gondolom nem adható el az ingatlan csak a bank beleegyezésével... vagy rosszul gondolom??
(2. amúgy mi van akkor ha pl a pasinak semmije sincs csak a kocsi, és teszem azt használhatatlan lesz, akkor ilyen esetben a feleség tulajdonában (pl: ha 100%) lévő ingatlanra is ráterhelhetné, hisz ők már egy vagyonközösséget alkotnak??? Vagy ebben a helyzetben mi lenne a mérvadó??)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!