Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a férjem hitelt vett fel,...

Ha a férjem hitelt vett fel, akkor én is bajban lehetek, ha nem tudja fizetni a részleteket - csak ő írt alá papírokat?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy már 1-2 hónapja mondogatta nekem a férjem, hogy nagyon szeretne egy új kocsit. (a régivel semmi gond, inkább csak villogni szeretne) Viszont éppen most nyögjük az utolsó részleteket egy másik hitellel kapcsolatosan ( röviden: megbántuk, hogy nem spóroltunk, a törlesztőrészletek a 3x-ra emelkedtek, és így a vételár dupláját fizettük ki). Én amondó lettem, hogy spóroljuk össze az összeget és akkor mehet az új kocsi projekt, amibe bele is egyezett. Viszont van egy sejtésem, hogy felvette a hitelt. ( a régi autót már elpasszolta...) Ha ez így van akkor - akkor úgy gondolom - hogy semmi értelme így a házasságunknak - mivel nem így beszéltük meg, ráadásul a hátam mögött cselekszik és ha ennyire nem jó közöttünk a kommunikáció - akkor válni szeretnék. Nos a kérdésem az lenne, hogy ha válnánk és ha én semmilyen papírt nem írtam alá az új hitelével kapcsolatosan, akkor rajtam bevasalható-e a törlesztőrészlet/ek, ha "urasága" benyögi az unalmast és nem fizet, mivel egy vagyon- közösséget alkotunk?

(ne haragudjatok a hangnemért de annyira fel vagyok húzva, hogy normálisabban nem tudtam megfogalmazni... )

Szóval valaki volt már hasonló cipőben, esetleg valaki tudna tanácsot adni????

2011. márc. 1. 13:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A magánvagyon mindig is magánvagyon marad.

Kivéve, ha a férjed bizonyítani tudja, hogy együtt építettétek át, újítottátok fel.Akkor az értéknövelő beruházás összegének a fele értékéig ő is tulaj.

2011. márc. 2. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!