Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ilyen esetben?

Mit lehet tenni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg Gyesen vagyok, ami júliusban jár le.

Bent voltam a munkahelyemen megérdeklődni, hogy mik az esélyeim a visszakerülésre. A válasz a következő volt:

Vagy aláírok egy papírt, melyben az áll, hogy még 1 évig itthon maradok fizetetlen szabin, vagy ha nem írom alá, akkor ugyan visszavesznek, de csak 6 órában és helyettem kirúgnak valakit. Hogy lehetne ebből a legjobban kijönni? Egyáltalán mennyire szabályos vagy szabálytalan ez az eljárás? Megtehetnek ilyent?

2012. jan. 7. 11:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Szabályos az eljárás, csak nem etikus. De mit tehet a cég, ha most nem tud plusz egy alkalmazottat foglalkoztatni? Téged nem rúghat ki, szóval akkor kirúg mást. Ez persze kissé zsarolás, mert ha kirúgatod valamelyik kollégát, enyhén szólva nem leszel szimpatikus a többieknek, lehet hogy ki fognak készíteni és a végén felmondasz.

Ebben az esetben szerintem próbálj meg új állást keresni. A régi munkahelyedben legalábbis én nem gondolkoznék.

2012. jan. 7. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt lásd első, vagyis nézelődés új munkahely után, másrészt viszont az a még hátralevő fél év hosszú idő, addig sokminden történhet - akár magától is felmondhat valaki a régi munkahelyeden, vagy rúghatnak ki onnan valakit tőled teljesen független okok miatt is. Márpedig ha erre sor kerül, akkor senki nem veheti tőled rossz néven, ha élsz az így támadt üresedéssel. Ez persze valamilyen szinten szerencsejáték is, és nyilván csak akkor működik, ha nem kell most azonnal döntened, de ez is egy lehetőség, amit tarthatsz talonban az új álláskeresés mellett. Mert még akár ez is bejöhet, és akkor a régi helyedre is mehetsz újra.

Ha meg nem, akkor ugye még mindig kereshersz másik állást.

Harmadik vonalnak pedig, csak amúgy mellékesen, minden mellett, a közbenső időre ajánlom figyelmedbe ezt: [link]

2012. jan. 7. 15:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Igazából az az egészben az igazságtalan, hogy ahhoz, hogy ide bekerüljön az ember el kell végeznie egy 3 éves iskolát.

Na már most én kitűnőre végeztem, és elég jól is ment a munka is. Oktatás azóta is van, csak már 4 éves, és minden szeptemberben felveszik a frissen végzetteket(évente kb.10 fő), tehát azt azért nem mondanám, hogy nem tudnának visszavenni, mert akkor mi a fenének működtetik az iskolát???(Tudom, pénzt kapnak érte, de akkor is kiszúrnak velük is). Én kis korom óta ezt szerettem volna csinálni, és nagyon örültem, hogy bekerülhettem az ország egyetlen ilyen munkahelyére, büszke voltam magamra hogy itt dolgozhatok, de most iszonyú csalódott vagyok, mert azt a 3 évet amíg ezt a szakmát tanultam eltölthettem volna máshol is, amivel több lehetőség van elhelyezkedni(egyébként van egy másik szakmám is de ott sem túl egyszerű elhelyezkedni, de talán könnyebb lesz, bár azt ezzel ellentétben gyűlölöm, csak hát mikor azt választottam még fiatal voltam és nem tudtam mit akarok, de tudom nem kívánságműsor) De azt hiszem mindenképpen más munkahely után kell néznem:(

2012. jan. 7. 16:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg érdeklődj a még ott lévő kollégáidnál, hogy tudnak-e valakiről, akik júliusig fel akarnának mondani, vagy munkahelyet akarnának váltani, akármilyen okból is, és hogy ha most nincs is ilyen, akkor is okvetlen szóljanak azonnal, ha menet közben lesz, és akkor máris lesz kinek a helyére beállnod anélkül, hogy bárkit magadra haragítanál ezzel. :)
2012. jan. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!