Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Nagy e-Könyv Program távmunk...

A Nagy e-Könyv Program távmunkája átverés, vagy valós munka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne ez a munka, mert elég szép dolgokkal kecsegtet, de félek, hogy átverés. Eddig csak egy véleményt találtam, az is inkább ezt erősíti.:( Ha valaki dolgozik/dolgozott benne, megköszönném, ha leírná a tapasztalatait.:)

"A munka jellege: Távmunka (speciális kiadványszerkesztés: könyvek, tananyagok, egyetemi jegyzetek, stb.) a „Nagy e-Könyv Program” keretében.

A „Nagy e-Könyv Program” egy speciális jogvédelemre (magyar szabadalomra) épült elektronikus könyv program. Tekintettel arra, hogy a közeljövőben Európa számos országára szeretnénk kiterjeszteni Programunkat, így a várhatóan dinamikusan növekvő feladataink megkövetelik a speciálisan képzett „adaptor” létszám bővítését. Kizárólag precízen dolgozó, stabil, kitartó, hosszútávon gondolkodó munkatársakkal kötünk szerződést.

Az e-könyvi adaptációs munkákat képzett adaptoraink távmunkában végzik, melyhez egy belső képzésen elsajátított, és betanulási időt követően válik jogosulttá az „adaptor-gyakornok”.

Feltétel: felhasználói szinten alapvető számítástechnikai ismeretek, Internet-hozzáférés, 5 napos intenzív belső szakmai képzésen való részvétel.

A teljes képzési időszak és a gyakornoki státusz költségeit a cég finanszírozza, azonban a cégünknek is látnia kell, hogy az Önbe fektetett képzés, idő nem vész kárba, így az Ön részéről is biztosítania kell egy komolysági küszöböt, melyet egy minimális önköltségi rész vállalása fedez. A képzés önköltségi része 20.000 Ft, melyet a személyes megbeszéléskor az Előszerződés megkötésével egy időben rendezhet. Amennyiben cégünk állna el - fegyelmi vétség, üzleti titok megsértése, szerzői jog megsértése, vagy kirívó szakmai alkalmatlanság kivételével – a véglegesítés vonatkozásában, az Ön részére a képzés önköltségi részét köteles visszafizetni.

Kezdő kereset betanulási időt követően, (az adaptor képességeinek függvényében) 4-6-8 órás elfoglaltság mellett: nettó: 60-150 ezer Ft/hó."

2012. jan. 5. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Minden átverés, ami úgy kezdődik, hogy fizess be ennyit meg annyit. Munkáért neked szokás fizetni, nem te fizetsz a munkáért.

Mondd nekik, hogy kössetek olyan szerződést, hogy a 20ezret majd levonják a fizetésedből, és akkor oké :P

2012. jan. 5. 10:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz, de ez esetben, az az egy véleményező is azt írta, hogy a végén visszakapta ezt a pénzt, de munkát nem kapott, ha volt is, azért meg nem fizettek. Viszont ez felveti a kérdést, hogy ez az ő hozzánemértése, vagy a cég gerinctelensége? Ezért reménykedem olyanoktól is válaszra, akik rendelkeznek saját tapasztalattal. De neked is köszönöm a segítséget.:)
2012. jan. 5. 11:35
 3/8 anonim válasza:

Kedves kérdező! Választ sajnos nem tudok, mert én is úgy jutottam ide, hogy info után kerestem, mert én is jelentkeztem a munkára.

Te hol találtad ezt az egy véleményt?

Köszi

2012. jan. 5. 19:56
 4/8 anonim válasza:

Az előző vagyok. Itt semmi jót nem írnak róla:

[link]

2012. jan. 5. 20:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is pontosan ezt a véleményt találtam.:)

Viszont rengeteget gondolkoztam rajta, kutakodtam, ahogy tudtam... Ez nem egy új dolog, pár éves. Találtam olyan hirdetést ahol még "csak" 15000 Ft volt ez az önköltséges rész. Az előző hozzászólónak igaza van, miért fizessek én azért, hogy dolgozhassak? Visszatérve, ha ez egy igazi, valós munka, ahol garantálják akár ezt a havi 60ezer minimumot (ami nekem most rengeteg pénz lenne:), akkor ez egy "aranybánya", ide be sem lehetne jutni. Azért kicsit fura, hogy ide mindenkit felvesznek, semmilyen tudás nem szükséges, csak valamilyen szintű nyelvtan. De ezt miből mérik fel? Mert a levélben azt írták, hogy oké, mehetek megbeszélésre hétfőn, de már aznap kezdődik az 5 napos képzés, amin maradjak is, ha már befizettem...

Tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak a belinkelt hozzászólókkal kapcsolatban, de szerintem kamu. Nekem nincs húszezrem(+utazási költség) kidobni, inkább keresek továbbra is munkát, nekem egy nem otthoni is bőven megfelelne, csak legyen.:) Szóval, nekem ez a munka felejtős, és szerintem átverés. Köszönöm a hozzászólásod, ha valamit találsz még, azért arra én is kíváncsi lennék.:)

2012. jan. 5. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Így van, az egyik biztos jel, hogy kamu a dolog, amikor előre kell fizetned, mielőtt még bármit is csináltál vagy kaptál volna.

A másik biztos jel, hogy folyamatosan van felvétel korlátlan számban.

A harmadik, hogy semmiféle különösebb képzettség, tapasztalat nem szükséges.

2012. jan. 6. 00:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen magyar oldalakban ne bízz, mert főleg a lenyúlásra mennek, mert tudják, hogy milyen sz*rul él itt mindenki.. Viszont én tudok pár jót, amik tényleg fizetnek és már évek óta jelen vannak, úgyhogy nem átverés, ha érdekel írj privátot.
2012. ápr. 17. 17:30
 8/8 Tápai Csaba válasza:

Tisztelt Érdeklődők!

Kérem, hogy az egyszerűség és a kölcsönös tisztesség érdekében keressék fel a programban legkompetensebb személyt, vagyis engem, ha kérdéseik vannak a Programmal kapcsolatban!

Tisztelettel:

Tápai Csaba

programigazgató

A Nagy e-Könyv Programiroda Kft.

Mobil: 30-603-9669

e-mail: anagyekonyv@gmail.com

Levélcím: 6754 Újszentiván, Boján u. 8.

2012. júl. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!