Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi lesz most a tb 5100rol...

Mennyi lesz most a tb 5100rol megemelik? Mennyit fizessek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne!

Én novemberben kötöttem meg a megállapodást, azóta fizetem magamnak, akkor nem mondták, hogy lesz változás...

2012. jan. 2. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Megint emelik? Tavaly emeltek, pff.:S
2012. jan. 2. 20:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Minden evben emelik
2012. jan. 2. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Minden évben emelkedik, amikor bejelentkezel a fizetési kötelezettség alá, nem kell ezt közölniük veled.

"Jelentősen megemelik az egészségügyi szolgáltatási járulékot

A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozókat érintő, illetve az egyébként semmilyen más biztosítási jogviszonyban nem lévő magánszemélyeket terhelő egészségügyi szolgáltatási járulék napi összege 213 forintra, havi összege pedig 6.390 forintra nő.

A járulék összege 2011-ben 5100 forint. Az emelés mértéke jelentősnek mondható hiszen az emelés több mint 25 százalékot tesz ki."

[link]

Most január 12-ig még az 5100-at kell befizetni, mivel az a 2011 decemberi járulék.

A 2012ben fizetendő összegekről majd küldenek újabb határozatot január folyamán; az alapján kell majd fizetned.

Az utolsó határozatodban is benne van, hogy 2012 január 12-én 5100-at kell fizetni.

2012. jan. 3. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Én most nagyon nem vagyok képben...nem előre kell fizetni? Én úgy tudtam, hogy minden hó 12-ig az aktuális hónapot kell fizetni.
2012. jan. 3. 14:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem előre kell fizetni, hanem utólag.

Januárban a decemberit fizeted.

2012. jan. 3. 14:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi és a nyugdijjárulék 26500rl mennyire nőtt?
2012. jan. 3. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!