Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Veszélyben a megtakarításom?!

Veszélyben a megtakarításom?!

Figyelt kérdés
Hosszú évek alatt sikerült nagy nehezen másfél milliót megtakarítani, bankban van, féltem...! Egyre inkább azon gondolkodom, hogy mi lesz államcsőd esetén? Mit tegyek, mit javasoltok?
2011. dec. 30. 22:01
1 2
 1/13 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Helyezd el egyösszegű befektetésben biztosításba, de ne részvénybe, hanem pénzpiaci, vagy garantált alapba. Azokat EU törvény védi.
2011. dec. 30. 22:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Államcsőd esetén a pénzed nem tűnik el, csak sokkal kevesebbet fog érni. Váltsd át valutára, ne forintban őrizd!
2011. dec. 30. 22:39
 3/13 anonim ***** válasza:

Kizárólag valutában!

De csak otthon, v. külföldi bankban!

2011. dec. 31. 02:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Államcsődöt csak az agymosottak terjesztik, aki rendelkezik akár csak minimális gazdasági ismeretekkel is, az tudja, hogy hülyeség ez az egész "küldföldre viszem a pénzem, mert ellopják" sztori.
2011. dec. 31. 10:37
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is ettől félek de euroszámlán se jo tartani magyar bankban?ha csődbe megy az állam akkor a magyar bankok is vagy hogy van?
2011. dec. 31. 13:39
 6/13 anonim ***** válasza:

ma 13:39 Euró számlán tartani magyar bankban kevésbé kockázatos, mint forint számlán. A forint hirtelen esése ellen ugyanis védve vagy. A probléma azonban ott van, hogy a hatalom önkénye ellen nem vagy védve. Az hogy neked van egy bankban X pénzed, nem jelenti, hogy azt fizikailag bankjegy formájában őrzik ottt (pláne nem aranyfedezettel, az már 28 éve semmilyen pénz mögött nincs).

Csupán arról van szó, hogy hivatalos iratok között, amiről te is papírt kapsz nyilvántartják, hogy neked attól a banktól X pénz (kamatokkal) jár. Ezt a pénzt a hatalom meg tudja dézsmálni úgy, hogy hoz egy törvényt, hogy mostantól annak a pénznek egy része nem a tiéd. Nincsenek végrehajtási nehézségek, attól kezdve úgy van. Értelemszerűen a hatalom elég sokat kozckáztat azzal, ha ilyen döntéseket hoz, de elvileg képes. Annak hogy ilyesmi előforduljon két dolog növeli a kockázatát.

1, az államcsőd lehetősége (illetve az ahhoz közeli helyzet), ami alapján a hatalomnak megnő a szüksége a te pénzedre.

2, Az aktuális hatalom természete.

Magyarországon, sajnos, mindkét szempontból rossz a helyzet. A gazdaság valóban nagy kakában van, Kormányunk pedig már többször bizonyította, hogy képes abnormális (bocs. unorthodox) megoldásokra.

Ezek a dolgok növelik a kockázatát az itthon tartott pénznek. Azt természetesen senki nem tudja megmondani, mi lesz.

2011. dec. 31. 18:35
 7/13 anonim ***** válasza:
Te miben tartod a pénzed?látom te érted a dolgokat.ha aranytöböt vennék azzal nem tud mit csinálni senki nem?
2011. dec. 31. 18:53
 8/13 anonim ***** válasza:

10:37

Hogy lehetsz ennyire sötét??!!

2012. jan. 1. 22:33
 9/13 anonim ***** válasza:
Én sötét? Mint írtam, akinek valamire való gazdasági ismeretei vannak, az tisztában van a helyzettel. Ha nem tudsz érvelni az állításod mellett, akkor miért engem nevezel sötétnek?
2012. jan. 2. 08:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem elég, hogy sötét vagy,

de még ki is kéred magadnak...

2012. jan. 3. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!