Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha elhagyom az országot mi a...

Ha elhagyom az országot mi a teendőm TB ügyben?

Figyelt kérdés
Úgy tudom,hogy le kell mondani hiszen két országban nem fizethetem. De hogyan mondhatnám le amikor még semmit nem tudok a jövőmet illetően? Nem tudom,hol és mikor fogok dolgozni és meddig maradok. Munka hiányában nem tudom igazolni,hogy más országban fizetek. Attól tartok,hogy majd évek múltán tetemes tb tartozást fognak rajtam behajtani. Hogy megy ez az ügyintézés egyáltalán?
2011. dec. 27. 11:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor jársz a legjobban, hogy a TB szervnél érdeklődsz, mert valószínűleg sok kérdésük lesz még a pontos válasz megadásához. Nehogy butaságot mondjak a részletek ismerete nélkül. :)

És pl. hátha van valami "köztes megoldás", amit igénybe tudsz venni.

Én bemennék a helyedben ügyfélfogadáskor, vagy lehet, hogy először telefonon próbálkoznék (attól függően, mennyire ismerem már a részleteket a jövőbeli terveimet illetően). Ezzel még a NAV figyelmét sem vonod magadra. :)

2011. dec. 27. 13:51
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. dec. 27. 14:02
 13/14 anonim ***** válasza:

na hát az apeh-hez sok sikert ne fűzz a Tb-hez meg különösképp ne...

én konkrétan 16évesen abba hagytam a sulit most (20vok)

3éve kijött Tb tartozásra 3millio ft (amit ugye 18éves koromig az áélam alapból áll és még 17voltam akkor....)

na ebből azóta fizumbol kb 1,2milliót levontak

(eleinte 33% majd 50% okat)

Mindenféle pótlékok meg késedelmi díjakkal együtt ma 6millió adó tartozásom van AMIBŐL 1 FT SE JOGOS!!

Megjegyzem most e miatt nem dolgozom hivatalosan mert lenyulnák a felét....

ügyvédhez fordultam. Elismerték, hogy tévedtek majd rá 2hora dupla tartozás és újabb perek következtek...

a lenyúlt pénzem valszeg már sose látom elvileg csak évente 1 időpontban fizet vissza az apeh ami ha közeledik mindig megugrik a tartozásom...

elvileg az országot sem ajánlatos elhagynom... ijenekkel fenyegtnek

2011. dec. 27. 14:53
 14/14 anonim válasza:
És mekkora lehet az a mulasztási bírság? Én is hasonló cipőben járok.
2011. dec. 30. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!