Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lenne nagyon sok pénzem,...

Ha lenne nagyon sok pénzem, vehetnék egy országot?

Figyelt kérdés
Pl. egy lottó 5-ös főnyereményből meg lehetne venni egy országot?
2010. szept. 11. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy milliárd forintból egy negyed várost se tudnál megvenni.
2010. szept. 11. 20:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Egy lottó 5-ös főnyereményből még egy fél vadászgép sem jönne ki, nemhogy egy ország. Egy ország költségvetésében évente(!) több tízezer milliárd fordul meg, és a magánszektorról még nem is beszéltünk. (A legnagyobb lottó főnyeremény kb. 5 milliárd volt. Ennyiből egy kisebb, lepukkant várost talán lehetne "venni").

2. Ha több pénzed lenne mint Bill Gates-nek, akkor sem tudnál venni, mivel nincs olyan, aki eladna egy országot, mert senkinek sem képezi a tulajdonát (pl. Magyarországot kitől vennéd meg?).

2010. szept. 11. 20:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egy milliárd egymilliárd akart lenni.
2010. szept. 11. 20:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Ennyiből egy kisebb, lepukkant várost talán lehetne "venni"

Miért, akkor várost lehet venni?

2010. szept. 11. 20:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Ukrajnában volt rá példa...

De attól nem csinálhatsz azt, amit akarsz, sok értelme nem lenne. Nem biztos, hogy jó befektetés

2010. szept. 11. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Kérdezd a zsidókat, simon perez nyilatkozta azt, hogy izrael felvásárolja magyarországot.
2010. szept. 11. 21:43
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

A 20:13-s vagyok:

A "várost venni" kifejezést úgy értettem, hogy egy település ingatlanjainak (lakóházak, üzemek, csatorna stb.) az összértéke kb. annyi.

Vagyis, vehetsz mondjuk 200 hektár földet, arra építesz 100 házat és 2 kisebb üzemet, postát, rendelőt és van egy "városod".

2010. szept. 11. 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem lehet se országot, se várost venni. VIszont lehet az államoktól földet vásárolni és ha NAGYON sokpénzed van, akkor vehetsz nagy területet, ahol várost építesz. De nem sok értelme lenne...
2010. szept. 11. 22:11
 9/10 anonim válasza:
100%
én olyanról hallottam, hogy egy torrent oldal szigetet akart venni, ahol "saját országot" alapítottak volna, ezzel elkerülve, a kalózkodásért való felelősségre vonást. de nem jött össze nekik
2010. szept. 11. 22:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, volt rá példa. :)

[link]

[link]

2010. szept. 12. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!