Te és, családod tagjai, hogyan készülnétek fel egy esetleges magyarországi államcsődre?
Mit tennétek, ha itt is bekövetkezne az, ami görögországban?
Miben érintené a családtagjaidat az államcsőd?
"Legszívesebben vennék vagy 50 ezer forint értékben konzerveket és tésztaféléket is, de szerintem hülyének néznének itthon, ha felhoznám a témát. :D"
Ezt nem értem.
Bemész a Match-be, CBA-ba, Tescoba.
Leemeled a polcról a kiválasztott konzerveket/tésztaféléket.
Fizetsz értük.
Nem hiszem, hogy bármelyik minimálbéres eladó hülyének nézne ezért, de ha igen, az kit érdekel...?
Sőt, akár azt is megcsinálhatod, hogy több turnusban/más áruházakban veszed meg a kívánt termékeket.
Ekkor meg pláne nem fog senki hülyének nézni.
Nem az eladók, hanem a szüleim néznének hülyének. :D
Úgy érzem, nem veszik ezt elég komolyan. Persze az RTL-es híradóból nem is lehet sok mindent megtudni, csak azt, hogy megszületett Vilike is kis víziló. De amúgy fel fogom hozni a témát nekik, és meglátjuk mit szólnak hozzá. :)
Hát azt én se hiszem, hogy komolyan jöhet egy államcsőd.
Mármint olyan, ahol be kell tárazni konzervből meg tésztából. Meg fát kell lopni a szomszédtól, hogy ne fagyjunk meg.
Olyan lehet, hogy a külföldi tartozásunk egy részét nem fizetjük. Vagy bejelentjük egyoldalúan, hogy majd úgy, ahogy tudjuk. Ez is államcsőd, nem kell mindennek összeomlani hozzá, hogy az legyen.
De, hogy a kaját hónapokkal előre be kéne szerezni, az szerintem is hülyeség.
Akkor már, ha ennyire félsz, tartsd a pénzed valutában. Aztán abból átválthatsz, amennyi kell.
Ha viszont a szüleidnek beleszólása van a dologba, akkor ne is foglalkozz ezzel.
Abban az esetben tőlük függsz, az ő dolguk a döntés.
Rajtam is minden családtag és barát röhögött, amikor elkezdtem vásárolgatni tartós élelmiszereket. Mostmár nem röhögnek, sőt ők is spájzolnak. Túl lehet élni mindent, csak össze kell tartani. A régi időkben az emberi kapcsolatokban volt az erő. Odaállt egyik ember a másik mellé, mert úgy könnyebb volt. Ma inkább kikaparják egymás szemét, sajnos.
Az államcsőd keményen érintene mindenkit a családomban, mert többen állami alkalmazottak vagyunk, tehát első körben ugrana a fizunk..Bár, ha csőd lesz, az nem csak országcsőd lesz, hanem maga a "PÉNZ" fog becsődölni, tök mindegy, hogy minek hívjuk, dollár, frank, euró, zlotyi, korona..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!