Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Te és, családod tagjai,...

Te és, családod tagjai, hogyan készülnétek fel egy esetleges magyarországi államcsődre?

Figyelt kérdés

Mit tennétek, ha itt is bekövetkezne az, ami görögországban?

Miben érintené a családtagjaidat az államcsőd?

2011. dec. 22. 21:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Pénzem nagy részét belföldi dollárszámlán tartom, emellett van Németországban is bankszámlám - baj esetén egy fél pillanat alatt át tudom utalni a pénzemet oda.
2011. dec. 23. 01:28
 12/28 anonim ***** válasza:
A forintot mindenképpen shortolnám
2011. dec. 23. 02:30
 13/28 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező!

A válaszolók egyik fele nem is érti, hogy mit is akarsz?

A másik fele, meg megérti, de bele sem mer gondolni, hogy ez megvalósulhat.

Pedig sajnos nem utópisztikus a dolog.

Sajnos!

Amúgy a görögökhöz ne hasonlítsuk, mert azok kiálltak az igazukért...

Ráadásul ott fűteni sem kell, viszont majd nézzed meg nálunk,

amikor januárban 20-30 %-al emelkedik a gáznak az ára !!

2011. dec. 23. 04:13
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
miért, mi van görögországban?
2011. dec. 23. 16:37
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

A 11-es válaszolónál az aduász.

Ha fel akarsz rá készülni (és van mit veszteni), akkor ez az út van. Váltsál át mindent svájci frankba, lehetőleg tartsd külföldi számlán, aztán nem kell többet aggódnod. Ha jön az államcsőd, egyszerűen átváltasz, amennyi kell. Ha 290 forint lesz egy svájci frank, akkor az. Ha 2 millió forint lesz 1 svájci frank, akkor az. A te pénzed értékálló marad, akármi is lesz.

Én csak azért nem foglalkozom ezzel, mert nincs olyan sok megtakarításom, amiért érdemes lenne devizaszámlát fenntartani. Ha jön az államcsőd, mivel szüleim nyugdíjasok, én meg az államtól kapom a bért, majd megyek fát lopni, hogy ne fagyjunk meg télen, meg megyek gyökeret enni az erdőbe. Szüleim is csinálták '44-ben :P

2011. dec. 23. 16:54
 16/28 anonim válasza:
0%
Beszerzünk elegendő mennyiségű lőszert, morfiumot, kötszert valamint tartós élelmiszereket és ivóvizet.
2011. dec. 24. 17:06
 17/28 A kérdező kommentje:

Ajaj....

Nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar beüt...

Februárig kihúzza még a forint vajon?

2012. jan. 4. 22:05
 18/28 anonim ***** válasza:
58%

"....De igazából a válságról akartam beszélni, a válságról mely itt van a nyakunkon. Melyet minden bizonnyal nem lehet megúszni. Nos, a javaslatom az alábbi lenne: a magyar nemzet – pontosabban a csonka-Magyarország lakossága felvállalja a következőt: két évig nincs plazma, okostelefon, Internet, wellness, tusfürdő, RTL-klub, ananász, holland hagyma, lego, hamburger, playboy és CD. Termőföld van. Búza van. Disznó van. Tehén van. Alma, hagyma, csirke, szalonna és bor. Nem hozunk be semmit. Azt esszük, ami itt megterem. Déltől hatig nincs áram. Képviselő úr vonattal jár vagy lovon. Segély semmi. Deviánsoknak, élősködőknek, idegeneknek egy vasat se. Ha rabolni kezd, börtön. Ha folytatja kötél. Ki tudja hány éves sérelmeket újra és újra felböfögőknek legyintés, és mosoly, kárpótlás természetesen semmi.

Két év kéne csak, rövid két év, s minden adósság eltűnne, nem beszélve arról, hogy a nemzet mind fizikailag, mind morálisan egészségesebb lenne. Egy új, büszke és erős, a jövőbe optimistán tekintő nemzet dugná be a konnektorba a csatlakozót a második év végén – ha egyáltalán bedugná!

Erős kétségeim vannak aziránt, hogy ezt bevállalná a fogyasztóvá hülyített nép, de higgyék el, csak ennyi lenne. Csak ennyi."

-Pozsonyi Ádám

2012. jan. 4. 22:38
 19/28 anonim ***** válasza:

Az internet elvételének kivételével tőlem jöhet minden.

Én elhiszem, hogy Pozsonyi el tud lenni a gitárját baszkurálva 2 évig, de vajon a jónép is? Nemcsak magamra gondolok :P

2012. jan. 4. 22:53
 20/28 A kérdező kommentje:

:D:D:D:D

Szerintem 10 ből 8 an kivándorolnának, a maradék meg öngyilkos lenne!

2012. jan. 4. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!