Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Külföldön kötött házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön kötött házasság magyarországi anyakönyvezéséhez milyen papírokra van szükség?

Figyelt kérdés

A helyi magyar nagykövetségen keresztül szeretném intézni, és már el is küldtek egy formanyomtatványt, amit ki kell töltenem, és a szükséges papírok listája is szerepel azon.

De lenne pár kérdésem:

- mindkét fél szül. anyakönyvi kivonatát vinni kell, vagy csak az enyémet, mint kérelmező?

- családi állapot igazolásánál, a házasságkötés előtti állapotot kell igazolnom (hajadon/elvált)? Hát ez tűnik logikusnak, mivel ha házasságot akarok honosítani, akkor valószínű, hogy házas vagyok... :)

- másik házastárs nyilatkozata a házassági névviselésre. Ez mi? A párom írja le, hogy hogy kívánja viselni a nevét ezután, vagy egy engedély, hogy én viselhetem az ő nevét?

- Mi magyarok, a legtöbb külföldivel ellentétben, első névként használjuk a család nevet. Pl. ha Nagy Anita hozzámegy John Smith-hez, és kéri a magyar nyelvű nyomtatvány a férj családi, és utónevét egy sorba, akkor a hivatalos nevét kell írni, vagy Smith John-t?

- Ugyanez a kérdésem a feleség házassági nevével kapcsolatban. Az adott országban hivatalosan Anita Smith lesz, de az itthoni csjt. alapján Smith Anita. Akkor most melyiket kell ideírnom?

Nagyon megköszönöm a segítő válaszokat! Szép napot kívánok mindenkinek!

2011. máj. 26. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is külföldön kötöttünk házasságot.Nekünk annyi volt, hogy a külföldi házassági kivonatot lefordítattuk magyarra(hitelesen),majd ha jól emlékszem bekellett menni vele az önkormányzatra és ott lehetett intézni a magyart.Minden iratnak kell hogy legyen hiteles fordítása,a szül.anyak.kiv. is.Szerintem menj be az önkormányzathoz és ott megmondják pontosan mit kérnek.Én egyébként a nevemet azt megsem változtattam,nem kötelező.A nevet itthon szerintem úgy kell használnod hogy Smith Anita.
2011. máj. 26. 13:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

A konzul azt mondta, hogy a papírok fordítását ők elintézik.

A névvel kapcsolatos dolgokat már értem, köszönöm, hogy elmagyaráztad. :)

2011. máj. 26. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Még annyit,hogy ezek a fordítások nem olcsók,de lehet hogy ezt tudod.
2011. máj. 26. 14:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Hajaj, tudom, párat le kellett fordítani az házasságkötéshez is.

A nagykövetség is szép kis summát elkér az ügyintézésért, de úgy vagyok vele, hogy akkor sem lenne olcsóbb, ha haza kellene utaznom személyesen elintézni.

Köszi a válaszokat!

2011. máj. 26. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
hiteles fordítást csak az OFFI csinálhat, vagy a nagykövetség
2011. máj. 26. 20:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó, köszi a választ!

Igen, tudom, mivel már az esküvőre is kellett fordíttatnunk papírokat. Akkor az OFFI csinálta, most meg a nagykövetség fogja. (Mivel úgyis ővelük intéztetjük a honosítást, így a legkézenfekvőbb.)

2011. máj. 26. 21:41
 7/7 hajnalkarita válasza:
sziasztok lenne egy kerdesem hozzatok ti talan tudnatoksegiteni nekem kete eve hazasodtam egyiptomban es jelenleg most is itt elek de hamarosn haza utazok es azt tanacsoltak nekem hogy ha itthin lssek ervenyesitsm a hazassegomat magyarban is mert jelenleg csak egyiptomban vagyok ferjezett es az lenne a kerdesem ha meg vannak hazassagi papirjaink es minden mas adatai a ferjemnek magyul hitelesitve akkor en ezt nelkule is tudom intezni magyarban? elnezeseteket ha erthetetlenul irtam .....nagyon varom a valaszaitokat es a segitseget koszonom
2013. nov. 9. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!