Hogyan kell beosztani a pénzt? Megtanítana rá valaki?
En igy csinálom: 25/N
Addig nem koltok semmire, míg ki nem fizetem a számlákat azonnal, amikor megkapom a pénzt:
reszi, kolcson a házra, telefon, biztosítás, megtankoljuk az autot... majd azonnal megveszem a gyereknek a dogozkat (pelenka, tápszer, popsikrém, popsitorlo, tea) és ami marad azt élelmiszerre koltjuk. Mindég csak azt veszem meg, ami éppen szukséges, pl. nem halmozok fel otthon tíz kilonként lisztet. Valahogy mindig kihuzzuk.
14,58-as vagyok!
A hétvégi bevásárláskor kizárólag cetlivel megyek vásárolni, és csak azt veszem meg, ami fel van írva. Napközben a hűtőmön van jegyzet-tömb + toll, ha főzés, takarítás közben látom, hogy valami egyfogyott, akkor azt felírom a cetlire. Hét végén hozzáírom ami kell annak elkészítéséhez, amit főzni akarok (hús, zöldség, tejföl stb.)
Ezeken kívül csak abban az esetben költök pluszban, ha valóban olyan akciós dolgok látok, ami azért az összegért "a bolondnak is megéri, nemhogy nekem".
A hétvégi bevásárláskor sose költsd el a heti keretet, hiszen hét közben még biztosan kell vásárolni tejet, kenyeret, ill. gondolj arra, hiába van a fagyóban pluszban x mennyiségű kajád, ha közben kiderül, hogy a gyermeknek cipőt kell venni, vagy az iskolába valamire külön pénzt szednek stb. Tehát a heti keretből is ha tudsz, spórold meg, mert sosem tudod, mit hoz a holnap.
Bár ez egy régi kérdés, itt található rá egy válasz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!