Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell beosztani a...

Hogyan kell beosztani a pénzt? Megtanítana rá valaki?

Figyelt kérdés
Két gyermekünk van. Még itthon vannak, kicsikék. Én gyeden. Nem költünk luxusra de a hónap utolsó hetére enni alig van! Gondolom az ételen es a bevásárláson lehet spórolni. Nem volt előttem jó példa és gőzöm sincs, hogy osszam be azt a keveset, hogy jusson is maradjon is.
2011. dec. 2. 14:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%
addig nem kellene kettőt is szülni, amíg nem telik rá, ennyi a titok.
2011. dec. 2. 15:31
 12/21 A kérdező kommentje:
Este neki ülök ha elalszik a család és elosztom. Mindenkinek kszönet!
2011. dec. 2. 15:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

En igy csinálom: 25/N

Addig nem koltok semmire, míg ki nem fizetem a számlákat azonnal, amikor megkapom a pénzt:

reszi, kolcson a házra, telefon, biztosítás, megtankoljuk az autot... majd azonnal megveszem a gyereknek a dogozkat (pelenka, tápszer, popsikrém, popsitorlo, tea) és ami marad azt élelmiszerre koltjuk. Mindég csak azt veszem meg, ami éppen szukséges, pl. nem halmozok fel otthon tíz kilonként lisztet. Valahogy mindig kihuzzuk.

2011. dec. 2. 15:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

14,58-as vagyok!

A hétvégi bevásárláskor kizárólag cetlivel megyek vásárolni, és csak azt veszem meg, ami fel van írva. Napközben a hűtőmön van jegyzet-tömb + toll, ha főzés, takarítás közben látom, hogy valami egyfogyott, akkor azt felírom a cetlire. Hét végén hozzáírom ami kell annak elkészítéséhez, amit főzni akarok (hús, zöldség, tejföl stb.)

Ezeken kívül csak abban az esetben költök pluszban, ha valóban olyan akciós dolgok látok, ami azért az összegért "a bolondnak is megéri, nemhogy nekem".

A hétvégi bevásárláskor sose költsd el a heti keretet, hiszen hét közben még biztosan kell vásárolni tejet, kenyeret, ill. gondolj arra, hiába van a fagyóban pluszban x mennyiségű kajád, ha közben kiderül, hogy a gyermeknek cipőt kell venni, vagy az iskolába valamire külön pénzt szednek stb. Tehát a heti keretből is ha tudsz, spórold meg, mert sosem tudod, mit hoz a holnap.

2011. dec. 2. 18:39
 15/21 A kérdező kommentje:
A 11. válaszolónak nyalsgem! Remélem Te nem szaporodsz...
2011. dec. 2. 19:58
 16/21 anonim ***** válasza:
10%
kösz a szép szavakat, majd "szaporodni" fogok, ha meglesznek az ideális körülmények hozzá. addig meg inkább trendi cuccokra, kozmetikumokra, edzésre költöm a pénzemet, hogy legalább a hozzád hasonlók szerencsétlen férjeinek legyen valamire csorgatniuk a nyálukat, ha már a feleségük egy lepukkant csóró.
2011. dec. 3. 18:48
 17/21 A kérdező kommentje:
:))))) és közben ide jársz dühöngeni, mert az üres fejű hü*lye pi*csákat nincs aki meghallgassa! Háááát szerintem nem rinyálnál ha látnál két gyermek után milyen fitt vagyok ;) A férjem ott csorgatja a nyálát ahol akarja, ellenben veled én nem vagyok önbizalom hiányos liba, akin már csak a kozmetika segíthet. Bízom abban, hogy neked mindig lesz utolsó héten pénzed bőven kajára. Vagy legalábbis fogj ki egy pénzes fa*szit, és tartasd el magad...csak vigyázz, nehogy dobjon két gyermek után, és akkor maradsz Te a hosszú combjaiddal és rövid eszeddel...stb. Boldog Ünnepeket!
2011. dec. 14. 12:43
 18/21 anonim válasza:
49%
Kb. csak ennyire kellesz, hogy nyálat és egyéb testneveket rád csorgassanak.
2016. jan. 27. 23:42
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

Bár ez egy régi kérdés, itt található rá egy válasz:

[link]

2016. márc. 8. 22:15
 20/21 A kérdező kommentje:
Hűűűű. Eltelt öt év. Megtanultam beosztani azóta a pénzt. Annyira, hogy már vállalkozást is viszek a gyerekek és a fő állásom mellett. Mindenkinek köszi, aki komolyan vette anno a kérdésem.
2016. ápr. 15. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!