Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A 3 v. több gyerekes családok...

A 3 v. több gyerekes családok miért kapnak sokkal több anyagi juttatást mint a 2 v.1 gyereket nevelő szülők?! Vagy legalább arányos lenne?!

Figyelt kérdés
2 gyerek után a családi pótlék 26600ft,3 gyerek után 45000ft!!! Nem beszélve az összes többi támogatásról,kedvezményről/iskolai étkezés, ingyen tankönyv,segélyek,/amiket mindezek mellett ők kapnak, mi pedig nem!!! Nagyon igazságtalan a rendszer mint, minden más ebben az országban!!!!!!
2011. nov. 25. 17:48
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
51%

Csak gratulálni tudok a gondolkodásodhoz! Aztán remélem amikor nyugdíjas korodban sírsz-ríssz, hogy nem kapsz egy petákot se, pedig egész életedben dolgoztál, hát gondolkodj el ezeken a könnyelmű kijelentéseden!!!

Másrézt 3 beteg gyerek valahogy több mint 2 beteg gyerek. Viszont a fizetésed nem több ember!!!Nem érted látom, hiába is magyarázzuk. Nem is pocsékolom az időmet. Ne szülj gyereket a mai világba és kész. Te bajod, meg a te életed. részemről lezárva, mert hiába is akarjuk neked elmagyarázni, nem lehet.Aki ennyire beszűkült az az is marad. Azért tudd régebben sokkal rosszabb világba szültek sok gyereket. Ha így gondolkoztak volna, mint Te, akkor nyilván te sem lennél. Vagy bánod hogy a földön vagy??Nem hinném.

2011. dec. 1. 10:54
 22/24 A kérdező kommentje:
Szerintem meg te nem érted!! 2 gyerekre semmi nem jár, viszont 3-ra igen - ingyen tankönyv, ingyen étkezés ovi- suli stb. Majd ha havi 20 ezret kifizetsz kajára a suliban és mellette dolgozol mint állat ,közben látod hogy a 3 gyerekes azért mert ott 1 gyerekkel több van semmiért nem fizet és még arról hogy több a pénzbeli juttatás nem is beszéltem, elég igazságtalan az meg hogy" szülj még egyet" téged minősít bár ha jobban bele gondolok biztos kevesebb kiadásunk lenne na de azért normális ember tudja hogy ez azért nem ilyen egyszerű!!! És a 3 gyerekre nem fűtesz többet ez mind csak kifogás és ha agyerek beteg legyen 1-2 esetleg 3 az mindenkinek pénz igenis a 2 sőt az egy gyerekeseket is támogatni kellene de csakis arányosan , nem úgy hogy az egyiknek minden jár a másiknak semmi!!!!! 2 gyerek is gyerek nemcsak a három!!!De kedves válaszoló ha ilyen nagy a szád akkor a két gyereked után fizess te is úgy mint mások és csak a harmadik után ne!!! Nem tudom ehhez mit szólnál!!! És ne légy rosszindulatú hasonló helyzetben te is elgondolkodnál ezen!!! és írj bármit kis matematikával rájössz miről is van szó , de én befejeztem ,viszont sokan így látják nyugodj meg, mert sokan kő keményen fizetnek mindenért amiért ti nem!!!!Még valami nagyon boldog és büszke vagyok a két gyerekemre és ezen felül elégedett is vagyok az életemmel , mindketten dolgozunk,nem élősködünk, csak az bánt hogy a két gyerek mások szemébe nem ér semmit csak ahol 3 van ezért igazságtalan a rendszer!
2011. dec. 1. 11:27
 23/24 anonim ***** válasza:
68%

Édesem, miután jól lehurrogtál, közlöm veled, hogy két gyerekes vagyok és mindenért fizetek kő keményen!!!!! Étkezésért, tankönyvért stb. És én fizetem nem más. De mindettől független nagyra becsülöm a 3 gyerekeseket és igenis megérdemeltnek tartom a plusz juttatásokat. Szóval nekem mondhatod, képzeld hogy ugyanúgy fizetek , mint te. Ugyanúgy én dolgozok meg érte!

De szerintem kapjon juttatást ha már be merte vállalni én nem sajnálom tőle, hisz nagy felelősség 3 gyereket felnevelni. 1-et, 2-őt is, de 3-at vagy annál többet nem semmi dolog. Én is szülhetnék, miért ne..csak nekem ez az általad sajnált plusz juttatás édes kevés ahhoz, hogy biztonságban lássam a jövőt és biztos legyek benne, hogy 3-at is fel tudok nevelni. Ezért maradok a két gyereknél és fizetek. Ennyi. Számomra nagyon kevés ez "segítség" de igenis megérdemli aki bevállalja (nyilvánvalóan nem azokról beszélek akik csak a pénzért szülnek és sosem dolgoztak). Nekem sohasem fordult meg a fejemben, hogy a kétgyerekeseket semmibe nézik. ezen is látszik mennyire szeretnek egyesek mások pénztárcája felett vádaskodni. Sose hasonlítgattam magam meg a pénzem a nagycsaládosokéhoz. Meg se fordult a fejemben. Én tisztelem és becsülöm őket, hogy munka mellett felelősen tudnak nevelni 3 gyereket. Ami nem kis dolog. És ha egy átlag hasonló jövedelmű családot nézünk csak más gyerekszámmal,hiába fizetünk mi többet a gyerekekre nekik mindig kevesebb marad. Valami oka van.

És tényleg elfogy az ország, nagyra tartanám, ha még ennél is jobban támogatnák a nagycsaládosokat, hogy nagyobb legyen a gyerekvállalási kedv. Meg egyébként is nagyon szép dolog a hatalmas család.

2011. dec. 1. 12:57
 24/24 anonim válasza:
.
2011. dec. 11. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!