Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A 3 v. több gyerekes családok...

A 3 v. több gyerekes családok miért kapnak sokkal több anyagi juttatást mint a 2 v.1 gyereket nevelő szülők?! Vagy legalább arányos lenne?!

Figyelt kérdés
2 gyerek után a családi pótlék 26600ft,3 gyerek után 45000ft!!! Nem beszélve az összes többi támogatásról,kedvezményről/iskolai étkezés, ingyen tankönyv,segélyek,/amiket mindezek mellett ők kapnak, mi pedig nem!!! Nagyon igazságtalan a rendszer mint, minden más ebben az országban!!!!!!
2011. nov. 25. 17:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Rendben , én nem bántani akarom a 3 gyerekeseket,főleg ahol mindkét szülő tisztességesen dolgozik, de mindenhol csak azt hallom és saját bőrömön tapasztalom, míg én 9ezret fizetek tankönyvért, 10ezret étkezésért, jövőre pedig már a kicsi fiam is ovis lesz, neki sem lesz ingyen semmi, úgy mint a nagyobb gyerekemnek , és még sorolhatnám ,a 3 gyerekesek ezt ingyen kapják két gyereket ugyanolyan nehéz normális körülmények között nevelni , mint 1-t, v. akár többet!!! Ha arányos lenne a juttatás akkor nem is kérdeznék hasonlót, de úgy látom itt 2 gyerek nem gyerek csak a három v. annál több.... sajnos! És elnézést senkit nem volt szándékom ezzel bántani, csak ez így nem igazságos az 1-2 gyerekesekkel szemben!
2011. nov. 26. 12:37
 12/24 anonim ***** válasza:
38%

Hogy pontosítsuk a családi pótlék összegét:

1 gyerekes családnál 12.200.- Ft/hó

2 gyerekesnél: 13.300.-/ gyerekenként (26.60.-)

3, vagy több gyerekesnél: 16.000.- gyerekenként (minimum 48.000.-)

Ha 2 gyereked van, nem költesz kétszer annyit a gyerekekre, mint 1 gyerekre (pl. fűteni 1 gyerekre is annyit fűtesz, mint 2re)

Ingyen tankönyv és kedvezményes ellátás a 3 gyerek után jövedelemtől függetlenül jár; így fordul elő, hogy orvos apuka és intézményvezető anyuka a 3 gyerekre megkapja az ingyenes tankönyvet és a kedvezményes étkeztetést, míg a 2 minimálbérből élő 2 gyerekes szülők nem. Igaz, hogy az első család minden évben tengerparton nyaral, télen külföldön síel; a második pedig örül, ha kifizeti a számláit.

És a felsőoktatásban szintúgy. A szociális támogatás a nagycsaládosok esetében alanyi jogon jár, és a hallgatói normatíva meghatározott százaléka. Így viszont a 2 gyerekes 2 minimálbéres család gyerekének már nem jut szoc.tám. Az pedig senkit nem érdekel, hogy amíg az utóbbi család egy autót nem tud megvenni és fenntartani, addig az előző család főiskolás gyereke az érettségire kapott vadonatúj autóval jár be az előadásokra.

Amúgy pedig pont azzal indokolták egyszer a családi pótlék gyerekenként változó összegét, amit a 7. válaszoló írt.

2011. nov. 26. 15:28
 13/24 anonim ***** válasza:
68%
maradjunk abban hogy BIZONYOS orvos...az én férjem is orvos és 140 ezer ft-ot keres....parát pedig nem kap mert azt a főorvosnő kapja az osztályukon...és ez még jodarabig így lesz (32 éves.)
2011. nov. 26. 15:30
 14/24 anonim ***** válasza:
33%

Én nem értem itt az embereket, pl. a kérdezőt, ha azt mondják, két gyereket ugyanolyan nehéz felnevelni, mint hármat, akkor mért nem csinálnak még egyet, és akkor járnának nekik is a fenti juttatások?

Nem egyszerűbb lenne, mint panaszkodni? És egycsapásra megoldódna a probléma :P

2011. nov. 27. 09:43
 15/24 anonim ***** válasza:
65%

Azért 3 gyereknél a fizetésünk nem nő. Nem kell sajnálni a pénzt, inkább örülni, hogy valaki még vállalkozik arra, hogy több gyereket nevel fel, hisz ők fogják fizetni a nyugdíjunkat..bár az más tészta, hogy mégis kevesen lesznek, de akkor is...

Támogatni kéne őket és örülni, hogy még a 3 gyerekes kap valamit, ami "ösztönözhet". Természetesen most nem a konkrétan segélyért szülő munkakerülőkről beszélek, hanem a tisztes dolgos emberektől.

Tegyük fel van 100 ezer jövedelmed. Két gyereknél az 1 főre jutó jövedelem az ugye (4 fő) 25 ezer ft. És mennyi 3 gyereknél???? Jelentősen kevesebb.

Ne sajnáld inkább örülj, vagy szülj te is hármat és te is megkapod ezeket a hatalmas juttatásokat.

Egyébként 2 gyerekes anyaként nálunk is volt ingyenes ebéd, hisz nem érte el az 1 főre jutó jövedelem a minimum határt.

Kivételesen nem igazságtalan ez a rendszer hidd el!!!! Inkább jobban kéne még támogatni a 3 gyerekest a kiesett jövedelem miatt, mert elfogy Magyarország!!!!!!!!

Tudod mi az igazságtalan, amikor bemegy segélyért a vadi új oktáviájával és megkapja, én meg bementem a kis polskimmal és nem kaptam meg egyszer mert 1000 ft-al több volt a jövedelmem. Itt kéne környezettanulmányt végezni, mikor osztogatják a segélyt.

De a több gyerekeseket támogassák csak!

2011. nov. 27. 10:11
 16/24 A kérdező kommentje:
Csak érdekből nem kell 3 gyerek!!!!
2011. nov. 29. 09:25
 17/24 anonim ***** válasza:
51%

Nem mindenki szül érdekből 3 gyereket! Ez elképzelhetetlen? Szerintem nem. Ne irígyeld, örülj, hogy be merik vállalni, mert az a helyzet, hogy mindenkinek érdeke lenne, hogy 30 év múlva ne legyenek még aktívan dolgozó emberek.

Ha meg irígykedsz, szülj te is 3-at. Ennyit tudok mondani. Akkor te is megkapod ezeket a borzasztó nagy támogatásokat. Ha meg nem szülsz akkor inkább viseld türelemmel, hogy nekik a családijuk pár ezerrel több. Csak tudod ezeknek a családoknak kalkulákniuk kell, hogy 3 gyereket fog járatni egyetemre, főiskolára. És ez becsülendő, nem elítélendő. Ők 3 gyerekért güriznek, hogy a 3-nak megtudja ugyanazt adni, mint más az 1-nek. És ezért igenis jár valami plusz támogatás!!!! Hisz nem egyszerű 3 gyereket becsülettel felnevelni. De sokaknak ez az életük, akkor miért ne vállallnák?? És hidd el ezek a családok jelentősen kevesebbet panaszkodnak , mint az egy vagy kétgyerekesek. Láss el munka után 3 gyereket. Járass különórára, sportra, tanulj velük, főzz rájuk!!!!

És ezek után sajnáld az étkezési és tankönyv támogatást!

Én becsülöm őket, nem sajnálom tőlük, sose megse fordult volna a fejemből. És kizárt , hogy becsületes ember ezekért a szemerkényi dologért szülne 3-at. Mert ez a kis segítség enyhén eltörpül amellett a hihetetlen munka és kiadás mellett amit három gyerek igényel.

(egyértelműen én most a becsületes emberekről beszélek)

2011. nov. 29. 10:15
 18/24 anonim ***** válasza:
56%

Ha nem kell érdekből, ne is panaszkodj érdekből.

Az államnak megvannak a maga érdekei, pl. hogy ne fogyjon az ország lakossága tovább (én nem mellesleg legyen, aki kitermelje a nyugdíjadat mire odakerülsz, mert majd hiába fogsz sírni, hogy neked az jár, ha egyszer fél millió dolgozóra jut majd 7 millió munkanélküli/nyugdíjas/gyerek).

Te ebben nem vagy partner, oké, akkor viszont fogadd el, hogy neked NEM JÁR az a juttatás, ami azoknak jár, akik viszont igen!

Ez így igazságos, és nem is fogják a számodra kedvezőbben megváltoztatni, úgyse lenne miből.

2011. nov. 29. 12:13
 19/24 anonim ***** válasza:
32%
Én még jobban támogatnám a 3 v. több gyerekeseket, hogy tényleg minél többen szülessenek. Mondjuk nagyobb gyes-t adnék vagy ilyesmi. Mert tényleg elfogyunk. Amit most fizetünk nyugdíjat az értelemszerűen felélik. És amikor mi nyugdíjasok leszünk panaszkodhatunk, hogy egész életünkben dolgoztunk és mégsem tudnak nyugdíjat fizetni nekünk. Pedig ez lesz, hisz rettentő kevés gyerek születik. Rengeteg az egy gyerekes család. Hisz nem mer többet vállalni. Mert hiába kap magasabb családit, mi az a pénz???Pl amikor a 3 gyerek egyszerre beteg???
2011. nov. 29. 12:40
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem irigység ,sajnálom ha valaki ezt nem érti! Csupán igazságtalan!!! És ha két gyerek egyszerre beteg ?! Azok nem érdemelnek támogatást?! Meddő vita, egyébként a mai felelőtlen világban meggondolandó, még egy gyerek is!!! És igen , ne azért szüljön valaki mert majd az állam eltartja a gyerekeket,mindenki vállaljon annyit amennyit saját erőből tisztességesen felnevel! A támogatás pedig legyen arányos, vagy ne is legyen!
2011. nov. 30. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!