Pénztelenség ti hogy birkóztok meg vele?
Szia! Sajnos nálunk is ez a helyzet. Itt vagyok pályakezdőként és sehol nem találok munkát pont amiatt,hogy nemrégen jöttem ki az iskolapadból. De hogy szerezzek gyakorlatot,tapasztalatot,ha nem foglalkoztat senki?
Ez az ország úgy el van cseszve ahogy kell! Felháborító,hogy ilyen nagy társadalmi különbségek vannak. Van aki éhezik szinte,pedig napi 12 órát dolgozik,más pedig több milliót keres havonta és nem csinál semmit.
Ez egy rettenetesen birka nép. Nyilván máshol sem hullik az ember ölébe minden. Viszont az elmúlt legalább 2 ciklus politikusait kb nyilvánosan kellene halálra kövezni, majd felhúzni a parlament elé, és otthagyni, míg a varjak szét nem hordják őket.
Lassan már tényleg csak az marad itt, aki öreg, beteg, vagy ostoba.
Ugyan hova kéne már leadni az igényeket ? Oda, ahol az afrikai országok tartanak ???? Micsoda hülyeség már ez.
Ha lenne egy csepp összetartás meg önérzet a népünkben, már rég fel kellett volna lázadni.
Szörnyű helyzet van! Mi itt állunk 4! gyerekkel, vállalkozóként úgy, hogy lassan éhen halunk!
Eszembe nem jutott volna 19 évvel ezelőtt, hogy nem szülhetek gyerekeket, mikor van 2 diplomám, saját házam stb.
Aztán egyre rosszabb lett minden! Kényszerből vállalkoztunk, de mivel az embereknek nincs pénze, így nekünk is alig van forgalmunk. Többféle vállalkozást is csinálunk, de mivel 1-2 éve kezdtük így alig tudunk fent maradni. Tehát ötletem sincs hogy hogyan lesz tovább. A szüleink lassan nyugdíjasak, jó nyugdíjjal, mivel nekik még volt biztos és jó munkahelyük. A fiatalokat sajnálom, de ők már ebben a "szar" világban kezdik az életüket, tehát tudják mire számíthatnak, pl. nem szülnek 4 gyereket.
Mi viszont még egy másik világban nőttünk fel, ahol nem voltak ilyen problémák! Így talán a mi korosztályunknak a legnehezebb. Akkor mikor a munkánkat elkezdtük biztos fizetésünk volt, tehát vállaltunk gyerekeket. Természetesen én is évekig tanultam, de a mai világ elvárásaihoz képest gyakorlatilag semmi "hasznosat" eszembe se jutott, hogy két tanári diplomával nem fogok boldogulni, s az se hogy a nyelvek ennyire fontosak lesznek.
Tehát még sok van a nyugdíjig, így próbáljuk a vállalkozásainkat beindítani, de lassan minden kisebb vállalkozás már csődbe megy, mivel az embereknek nincs pénze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!