Összetörtem, és ronggyá mentek az idegeim. Mit tegyek? Tanulnom kell, nem kapok munkát, nincs pénzem. Nincs pénzem, nem tudok tanulni.
Végzős szakmunkástanuló vagyok,holnap töltöm a 18-at. Az okait nem részletezném,mert nem lényeges jelen esetben,de 15 évesen elköltöztem otthonról,azóta párommal élek. És azóta egyszer kaptam egy pár hetes munkát feketén,azóta semmi.A családit anyám veszi fel(jövőhónaptól már nem,eddig nem engedélyezték saját jogon).Tanulni akarok még.A szakmám jó egynek(szabó) de nem ezzel akarok foglalkozni. Mikor választani kellett,ez volt,meg a fodrász. Ezt választottam.
Most egy fél éve beleástam magam azokba a dolgokba ami tényleg érdekelne(informatika és nyelvtanulás). Szeretnék középfokúzni angolból(4éves korom óta tanulom) és ECDL vizsgát tenni. De nincs miből. Szaros 80ezerből élünk ketten,albérletben. Anyósék ill. nagyszüleim ha tudnak,segítenek,de nem mindig tudnak. Jövő nyáron adódna lehetőség kimenni külföldre,letelepednénk ha minden jól megy. De én,így,semmivel? Hogyan tegyem le a vizsgákat?!
Végzősnek ugye van tablója,szalagavatója,ballagása,ami állítólag kötelező. engem nem érdekelne különösebben,de kötelező. Már minden szemét én vagyok,mert nem kettes átlagom van,mint az osztálynak,hanem 4,5,elég ok a pikkelésre még egyes tanároktól is(!).
Nem tudom kifizetni. Nincs miből. Kajám van itthon,éhen nem veszek,rezsi ki van fizetve,de semmi másra nincs. 2éve,ha új ruhám van,azt mamámtól kapom,mert nekem nincs rá. El vagyok keseredve.Az álmaim a padlón,az életem egy nulla,párom annyit dolgozik a semmiért,hogy nem is látom szinte,csak napi 1-2 órát...
Összefoglalva: tanulnék,de nem tudok,csinálnám,de olyan vagyok mint egy a víz tetején kapálózó fuldokló ember. Mit tegyek? Kérlek,adjatok tanácsot,nagyon el vagyok keseredve.
1066 Budapest, Teréz krt. 32. félemelet 17/a
Ez is jó,beírod a keresőbe fisz.hu még kiad egy párat.
Valószínű nem Pesten lakik, ha ennyire nem talál semmilyen munkát.
Most hogy 18 vagy, és lassan végzel a sulival, viszont biztosan találsz, ha nem is rögtön egy jó munkát.
De nyilván ez az egyetlen kiút számodra, hogy végre pénzt keress.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!