Merre kell továbbmennem, illetve mit kell tanulnom ahhoz, hogy filmkritikus lehessek?
Középiskolás vagyok, és filmkritikus szeretnék lenni( vagy akármilyen más kritikus is jó pl: könyv, étterem vagy szálloda)Szóval, ha valaki tudja mit kell tennem, hogy filmkritikus lehessek, kérem írja meg!
Előre is köszönöm.
Én első körben azt javaslom, hogy olvasd ezerrel más kritikusok kritikáit. Pl. blogokon. Figyeld meg, hogy ők mire figyelnek, hogyan építik fel a kritikáikat. Aztán indíts te is egy blogot, amin kritizálsz néhány alkotást. Értelemszerűen, ügyelj arra, hogy ne másokat koppints. Ha úgy érzed, hogy érzéked van a dologhoz, és mások is élvezettel olvassák a kritikáidat, akkor gondolkozz el komolyan azon, hogy milyen képzés szükséges ahhoz, hogy professzionális kritikussá válj (már ha létezik ilyen).
Ha esetleg pont azért írtál ide, mert ezen már túl vagy; akkor meg azt mondom, hogy nem biztos, hogy létezik képzés kifejezetten kritikusok számára - szerintem "csak" tanulnod kell az általad kritizálni kívánt művészetről jó sokat. Pl. ha filmeket akarsz kritizálni, menj valami médiaszakra.
Szerintem(viccen kívül) kérdezd meg Réz Andrást!
Fél évig egy rádió reggeli műsorát vezettem, volt hogy felhívtuk és kikértük a véleményét több kérdésben, nagyon barátságos és segítőkész volt.
Kezdj el rengeteg filmet nézni(van 200, 300meghatározó alkotás), olvass filmes szakirodalmat, egyszer csak összefog állni az a sok film amit láttál egy összefüggő hálózattá.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!