Erős magyarral és angollal milyen szakra érdemes továbbmennem?
Az eslő gondolatom az anglisztika volt, a második a kommunikáció, de mindenhol azt mondják, hogy az ezek adta diplomákkal kitörölhetem a fenekem.
Ajánlanátok olyan szakokat, ahol angol- és magyartudásommal sokra mehetek? Vagy olyanokat, amiből hiány van...
Mennék nyelvszakra, csak az a baj, hogy oda már kell egy alapszintű tudás az adott nyelvből. Tudtommal, legalábbis.
Az a baj, hogy aki bölcsészkarra megy, McDonald's-ban köt ki. Viszont én pont, hogy humán beállítottságú vagyok. Tanárnak megy a fene, de másra nagyon nem megyek ezekkel a tárgyakkal. :(
1) Ha tényleg nagyon-nagyon jó vagy valamiből, szorgalmas is vagy és a nyomodba sem érnek a többiek, akkor nem kötsz ki a McDonald's-ban. (Ez is egy magyar baromság, dobálózni a szavakkal, lenézni a másikat, nem küzdeni tanítani, hanem megdobálni. :/)
2) Hamarosan végeznek a Bologna-rendszerben tanulók, kiderül, hogy a cégek mit szólnak az MA-sokhoz, mire elég a tudásuk, stb.
3) Ha te szeretnél anglisztikára, kommunikációra vagy magyar szakra menni, MENJ! De akkor hajts, tanulj, mindenképp cáfolj rá arra, amit mások pampognak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!