Merjünk bele vágni vagy ne?
Albérletben élünk.Lakást szeretnénk venni,de mivel én gyesen vagyok és csak a páromnak van bejelentett munkahelye így a bankok elutasítottak.
Van egy igen jó módú ismerösünk aki felajánlotta hogy megveszi ő a lakást és neki törlesztjük havonta a pénzt.
Ügyvéd által minden lefektetve hogy ha lejár akkor egészében a mi nevünkre kerül stb....
félünk bele vágni így de nem tudom mi lenne jó megoldás.
Szerintetek?
Inkább lízingeljetek hivatalosan lakást.
A konstrukció nagyjából ugyanez, de nincs belőle családi perpatvar.
Köszönöm a válaszokat!
Az a baj hogy van egy nagyon jó lehetöség (ingatlan) de a bankok nem adnak hitelt így ,ami érthető is, hiába tudnánk fizetni a törlesztöt.így is fizetem az albérletet...
valaki valami megoldást esetleg?
nagyon szeretnénk egy saját házikót.
föleg hogy a kicsilányom majd ha elkezdi az ovit akkor egy biztos lakás az nem lenne rossz.
az olyan mint az autólízing.
a lakás a lízingcég tulajdona, te pedig fizeted neki a részleteket havonta. Ő tartja karban, ő festeti ki, hiszen az övé.
Amikor lejár a futamidő (kifizetted az előre kialkudott összeget) a tied lesz a lakás.
A buktató ott van, hogy ha közben kiszállsz, semmilyen tulajdont nem szereztél, és igénnyel sem élhetsz a lízingcég felé.
Tehát olyan, mintha bérelnél egy lakást, de majd egyszer a tid lesz.
keress rá a googleban!
és akkor a lizing cég kifizeti a mostani tulajdonost.
ő elmegy...én beköltözöm...és fizetek neki havonta.
de akkor amig nincs kifizetve a pénz addig ő azt csinál a házzal amit akar?vagy ennyire nem foglalkoznak ilyenekkel?
de ha én rendesen fizetek a lizing cégnek akkor ők is csinálhatnak olyant hogy gondolnak egyet és kiraknak valamilyen okból?(jártunk úgy hogy kikellett költöznünk mert a tulaj haza költözöt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!