Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Devízahitelesek! Ti mennyit...

Devízahitelesek! Ti mennyit fizetek a lakáshiteletekre? Kértétek a 180-ra rögzített svájcí frankos, kedvezményes hitelt?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 09:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim válasza:
100%

10:36-os válaszoló vagyok.

Szerintem senkit nem télhetünk el,aki hitelt vett fel.Csak gondoljunk bele.Adott egy házaspár.Állítólag Mo-n az átlag kereset bruttó 220 ezer Ft.Na persze...Sokan minimálbérből élnek,meg sem közelítve ezt az összeget.Így most számoljunk úgy,hogy az egyik fő 120.000-et keres,a másik mondjuk legyen 80.000 nettó,az összesen 200ezer havonta.Ne vegyenek házat hitelre,lakjanak albérletben,fizessék azt.Félretenni?Laktunk albérletben,a rezsivel együtt 80 ezer alatt nem állt meg.Élelmiszer,ruházkodás,bérlet.Mennyi marad így félretenni,spórolni saját lakásra,és mennyi ideig kellene arra félretenni?Hát nem 5 év,az biztos.Tehát az ember kockáztat,ha nem nyugdíjas korára akar saját lakást.Mi is így tettünk.Az albérlet havonta 44.ezer volt,így ha most belegondolok,hogy jelenleg a hitelem sincs annyi,akkor én így jártam jobban.Amikor felvettük a hitelt,a páromnak jól fizető állása volt,de aztán jött a "válság" és sok száz emberrel együtt,őt is elküldték.Neki szerencséje volt,azonnal talált másik munkahelyet,de nem volt mindenki ilyen szerencsés.Így ne ítéljünk már el senkit,csak azért,mert jobb életet akart,de külső tényezők negatív hatására nem sikerült!

Bocsánat,kissé hosszú lett.

2011. szept. 9. 11:41
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Jövőhéten megyünk be kérni, mert már éhezések árán tudtuk csak az utolsó, augusztusi részletet fizetni. Hogy mi lesz 3 év múlva, még nem tudjuk, de legalább addig lesz a fejünk fölött tető. Mert már nincs tartalékunk az elszállt törlesztőre, mivel 160-on vettük fel, akkor volt 55 ezer a törlesztő, most meg a kamatemelések és az árfolyam miatt már 102 volt. Ja és a "fene nagy igényünk" nekünk az volt, hogy a párommal 38 évesen 1 kisgyerekkel ne kelljen albérletben laknunk, így egy 1,5 szobás panelunk van, aminek értékénél jelenleg már 60%-kal több a hiteltartozás. Ennyit arról, ha most bebuknánk is buknánk az önerőt is, meg a lakást is. Így marad a remény, hogy 3 év múlva csökken az árfolyam és a kamat, és lesz jobban fizető állásunk vagy a jelenleginél béremelés.
2011. szept. 9. 11:46
 23/41 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen igazad van utolsó! Az albérlet is sokszor van annyi vagy még több, mint a hitel, ráadásul azt szórod az ablakon, mert nem a tiéd a lakás. Persze a hitel miatt a sajátod sem teljesen a "sajátod", de ha tudod törleszteni, akkor egy idő után a sajátod lesz. Én "csak" azokat "ítélem el" vagyis nem sajnálom, akik tovább nyújtózkodtak, amíg a takarójuk ért.... Pl. egy kedves megasztáros fiúka is, aki sír, hogy 200 valahányezer a hitele, családi ház kellett neki, a felesége meg most műtteti magát, szívatja a zsírját és műtteti a mellét. Na az ilyen ne sírjon. Én voltam az, aki azt írta, hogy én úgy határoztam meg a hitel összegét (ezáltal azt is, hogy milyen lakás az, ami belefér), hogy 30 ezer fölé ne nagyon menjen a havi törlesztő. Ez úgy jött ki, hogy 4 millás hitelt tudtunk bevállalni és vettünk egy kiváló helyen lévő házközponti fűtéses panellakást. Én is szívesen laknék családi házban, de 6-8 milliót vagy még többet eszembe sem jutott volna bevállalni.
2011. szept. 9. 11:47
 24/41 anonim ***** válasza:
29%
11.41-re értettem, hogy igaza van!
2011. szept. 9. 11:47
 25/41 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos nagyon sokaknak ez a saját lakás mánia okozta a vesztét! Mert mindenáron saját lakás kell neki. A gondolkodás módon kellene változtatni! Én Nyugat Európában élek, és itt az emberek kb. 25%-nak van saját lakása!(Tengerentúlon meg kb. 15%) A többiek bérlik! De a sokkal szegényebb Magyarországon szinte minden generációnak saját, új építésű lakás meg kertes ház kell! És persze olyan lakás, amilyenre nincsen is szüksége. És igen, egy 23 éves, fiatal párnak a mai Magyarországon nagy igény a kertes ház! Minek kertes ház? Még semmit nem tettek le az asztalra, de már ez kell nekik! Nyugaton 35-40 éves korig rengeteg ember bérli a lakást, ez itt nem ciki, mint otthon. Nem mellesleg, a bérlés esetén sokkal mobilabb vagy, mint ha saját lakásod lenne. pl. a munkavállalás terén. Ez a saját lakás mánia egy szocializmusból ránk maradt csökevény. Nyugaton az emberek akkor vesznek saját lakást, ha már elértek valami az életben minél kevesebb hitellel megvehetik azt!
2011. szept. 9. 13:02
 26/41 anonim válasza:
49%

Ajaj, kedves nyugat-európai emberke. Te valamit nagyon benéztél. Gondolkodni kellene előtte, mielőtt ilyeneket írsz. Ne papolj te odakintről semmit, amihez nem értesz...Tudod ki fog letelepedni 50-60 évesen? Senki.

Elmondanám neked: nem lesznek gyökereid, nem lesz családod. Ha igen azok is tojnak majd a fejedre, mert semmi másból nm fognak kiállni, mint a pénz hajszolásából. Jajj....nem is mérgelem magam rajtad.

Kérdező! Szerintem se éri meg a rögzített árfolyamra váltani.

2011. szept. 9. 13:08
 27/41 anonim ***** válasza:
29%

"Elmondanám neked: nem lesznek gyökereid, nem lesz családod. Ha igen azok is tojnak majd a fejedre, mert semmi másból nm fognak kiállni, mint a pénz hajszolásából"

Igen, nálam az egyedüli értékmérő az a pénz, minden más csak utána jön. De mivel kapitalizmus van, ezt el kell fogadni! De kérdem én: Mennyivel jobb egy saját lakás amit 20-25 évig fizetsz, mint egy albérlet? Elárulom! Semmivel! Ráadásul a "saját" lakás sem a tiéd, hanem a banké egészen addig amíg vissza nem fizetsz mindent! Magyarán a banknál laksz albérletben!

2011. szept. 9. 13:15
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Kedves nyugat-európai, talán épp azért nem veszik meg Nyugaton a lakást, hanem inkább bérlik, hogy könnyebb legyen a munkahelyváltás, mert általában sokkal nagyobb távolságok vannak, mint itt Magyarországon. Szóval nem biztos, hogy a magyar embereknek magasabbak az igényei.....
2011. szept. 9. 13:53
 29/41 anonim ***** válasza:
83%

Emberek! Házat full hitelre? Könyörgöm 18-20 milliókról beszélünk! Nem, nem kell 23 évesen ennyiért házat építeni. Venni kell kb. feleennyiért egy lakást (ahogy elég sokan), kevesebb hitellel, gyűjtögetni mellette, aztán pár év múlva,ha már van egy tőke, eladni a kecót, hozzátenni a gyűjtögetést és szintén kevesebb hitelt felvéve nekiállni építkezni.

És elfogadni, amit a mai fiatalok nehezen fogadnak el,hogy nem lesz kész a ház 8 hónap alatt, csak lehet,hogy 5 év alatt és szép apránként építgetni.

Igen én luxusnak tartom,hogy ha valakinek 23 évesen 18 millióért ház kell. Attól még a szülőktől el lehet jönni! Azok is csak laknak valahol akiknek nincs házuk, de már külön élnek!

2011. szept. 9. 13:57
 30/41 anonim ***** válasza:
29%

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:08

Az előtted szóló 66%-os válaszolónak,nagyon is igaza van.Mi is nyugaton élünk és betűről betűre igaz amit leírt.

Nekünk el kellett adnunk a lakásunkat mielőtt nagyot buktunk volna rajta.

Nekem pl.családom van.Ismerek magyar fiatalokat akik itt találtak egymásra és alapítottak családot.Miről is beszélsz jóember?

Talán jobb lesz nem leszólni a másikat,vagy ilyen sokáig éltél itt,hogy ismered betéve a szokásokat?Nem hiszem.

De hogy a kérdésre is válaszoljak:Nem én nem kérnék kedvezményes hitelt.

2011. szept. 9. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!