Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szüleim nem tudnak a pénzel...

Szüleim nem tudnak a pénzel bánni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már három éve idegeskedek, hogy annyira, de annyira hülyén kezelik a pénzüket hogy az nem igaz...

A keresetünk átlagon felüli, de úgy elköltik a SEMMIRE, hogy nem marad semmi a hónap végére.

Az a baj, hogy a hitelünk most már 180 e FT havonta.

Ez még önmagában nem baj, ugyanis még lenne a bukszánkba bőven annyi hogy vegyünk kaját és a rezsit is fizessük.

Jó, tudom... és örülök is, hogy e mellett egyáltalán meg tudunk élni, de mégis mit csináljak, hogy felfogják a szüleim, hogy nem kéne a maradékot kidobni az ablakon, hanem félre kéne rakni.

Mintha nem fognák fel, hogy menyire felment a deviza árfolyama. Komolyan ezt a dzsentrisséghez tudnám hasonlítani.

Én már mondtam neki sokszor, hogy mit ne vegyenek meg mert fölösleges, meg hogy hol tudnak spórolni nagyságrendeket, de kutyába se vesznek mert "a gyerek vagyok"...

Ha így folytatják nagyon nagy sz*r-ban lesznek pár év múlva.

Mit tudnék csinálni?

2011. aug. 28. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát ha nem tudod meggyőzni őket, akkor nem sokat.

Az ő pénzük, arra költik, amire akarják. A hülyeséghez mindenkinek alanyi joga van :P

A magad viszonylatában annyit, hogy elmész dolgozni, aztán amit te keresel, azt meg te költöd arra, amire akarod.

Ebbe beletartozik az, hogy alkalmasint nem adsz nekik, mikor szarban lesznek, merthogy az meg a te pénzed.

2011. aug. 28. 19:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tom hány éves vagy, de a szülőeid nem hülyék, ha átlag feletti keresetük van, és bírnak egy 180 ezres hitelt.

Te be vagy etetve, mert nyilván ismernek, és emiatt nem akarják hogy mások tudjanak róla hogy valójában krvajól éltek, és van pénzetek is.

Emiatt keltik azt a látszatot, hogy hónap végén egy fillér sem marad, csak ez nem igaz.

Hidd el a szüleid hülyének néznek.

valójában meg nincs miért aggódnod...

2011. aug. 28. 19:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Lehet hogy hülyének nézlek lehet hogy nem, viszont tudom hogy a a mamámat hívjták fel most hétvégén is hogy adjon egy 10-est a gyerek tankönyveire.

Egyébként mindent jó tudok, mert nyár óta minden számlát felkutatok, megnézem a bankkártyákon a pénz és az átutalásokat is.

Aztán biztos hogy nekem nem etnek be, mert nem úgy van, hogy:

Apu kérhetek egy ezrest?

NEM!

Szóval nem így van, hanem hallom hogy apám tök ideges és vitatkozik anyámmal, hogy megint hova a pénz...

2011. aug. 28. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet.

DE: az Ő pénzük, nem a tiéd.

Ne tőlünk kérdezd mit csinálj, mert jogilag semmit se tehetsz (mivel nem a tied), azt meg neked kell tudnod, hogy tudod-e informális módon befolyásolni őket valahogy.

Sok család gyereke úgy nő fel, hogy az égvilágon semmivel nem támogatják a szülei, kajára se nagyon van, és a nulláról kell kezdenie.

Neked legalább arra nincs gondod, hogy gyerekkorodban megéljél.

Aztán majd ha te keresel, azt úgy osztod be, ahogy akarod.

Az örökségről meg le is lehet mondani, ha az őseid túl nagy szarba kerülnek, és akkor nem örökölsz adósságot.

2011. aug. 28. 19:22
 5/8 A kérdező kommentje:

Meg jó tudom, ez most sok tekintetben hülyén hangzik, hogy a "gazdagék" siránkoznak amikor...

De akkor is, nem én miattam vagyunk ilyenek, meg fel tudom fogni, hogy ennek milyen következményei lehetnek.

Az meg milyen helyzet mát, hogy én szerzek egy jó állást és ha szarban vannak szüleim nem adok nekik amikor ők neveltek fel.

UI: Amúgy nagyon ritkán kérek tőlük pénzt, szóval nem engem szivatnak hogy nem tudnak adni...

2011. aug. 28. 19:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Jó értem hogy semmi közöm nincs hozzá, legalábbis jogilag.

Fontos említenem, hogy nem ilyen elkényeztettet féreg vagyok. És (mivel tudni persze nem tudhatom de) eltudom képzelni vannak akik rosszul élnek.

"Az örökségről meg le is lehet mondani, ha az őseid túl nagy szarba kerülnek, és akkor nem örökölsz adósságot."

Igen tudom, ha a bank elveszi... de adósságot is lehet örökölni, nem?

2011. aug. 28. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:

"de adósságot is lehet örökölni, nem?"

Lehet, ha nem mondasz le az örökségről a hagyatéki tárgyaláson.

Mert ha azt megteszed, akkor nem örökölsz se vagyont, se adósságot.

2011. aug. 28. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Az mindenesetre tényleg jó, hogy nem kell nyomorognotok. Mert leszámítva hogy akkor nincs egy biztos háttér, rosszabb esetben tönkre is tesz mielőtt egyáltalán talpra állnál.

Ugye vita, idegesség, nincs kaja, szóval alap dolgok. És akkor még ott az egyéb, hogy esetleg nem kap meg x dolgot vagy suliban csak neki nincs akármi vagy bármi egyéb.

Azt nem hiszem hogy pénz boltdogit, csak ha van akkor könnyebb nem törődni dolgokkal. Meg nem éhezel persze. Nálunk folyton ment róla a vita. Apukám meghalt és pár millió adósság a franc se tudja honnan.

Na és ez az adósság az kikészített de legalábbis anyámat amugy se bírta apám és akkor még ez. És domino-effectként ő meg engem készített ki, meg egyáltalán megromlott teljesen az itthoni légkör. Na és ha lett volna money fele ilyen rossz se lett volna.

2011. aug. 29. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!