Albérlet vagy (hitelre) saját lakás?
Nemrégen kaptam munkát, ami állandónak tűnik végre. Eddig is igyekeztem megtakarítani, de most tudnék félretenni rendszeresen, s többet a majdani lakásomra.
Gondolkodom a Fundamentában, hogy jó befektetés lenne.(5 éves) De az ismerőseim között sokan lebeszélnek róla, mert szerintük nem gond, ha albérletben él az ember.(Németországban is így élnek - mondják) De lassan 30 leszek és szeretnék saját lakást. Másrészt miért tömjem valaki zsebét egy törlesztőrészlet árával (kb. 45-50ezer rezsivel/Bp./)?
Hitelt sem biztos, hogy adnak, hiszen egyedülálló vagyok (egyelőre).S úgy tudom, hogy önerő is kell hozzá (40%?).
S ha már venne az ember, akkor nem egy 20 nm-es lyukat szeretne...
Nem tudom mit tegyek? Vannak itt olyanok, akik albérletben laknak már régóta, s jó nekik ez így? Ők nem is raknak félre erre a célra?
Csak nekem vannak nagy igényeim (saját lakás)?
Köszönöm
De igen, az albérlet mellett teszek félre. Nem azt mondom, hogy soha nem akarok sajátot, csak a jelenlegi helyzetben nem.
Az albérlet összege legalább kiszámítható, nem duplázódik meg pár év alatt, mint a devizahitel törlesztője.
"Nyugaton az emberek 35-40%-ka rendelkezik saját lakással, amíg Amerikában alig 15%!"
És a többivel ki rendelkezik?
"És a többivel ki rendelkezik?"
Mint régen Magyarországon is: nagytőkések, cégek bérházakat tartanak fenn. Kisebb tőkések 3-4 lakást adnak vesznek, és adnak ki bérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!