Ha minuszban van a bankszámlám és vaterán sikerül eladnom valamit és utalják rá a pénzt, akkor az azt jelenti, hogy nem is tudom felvenni azt az összeget?
Úgy adod fel a csomagot, hogy a vevő csak akkor veheti át, ha a postán kifizeti a vételárat )ezt feladáskor kell jelezni)... amit a posta neked kézbesít a címedre.
A posta honlapján meg lehet nézni a pontos tarifát.
A borítékost meg felejtsd el, mert becsületes vevő nem fog belemenni, aki meg igen, az lehet hogy azért, hogy átvágjon.
Itt is van:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
De ha a gyakori kérdések keresőjébe beírod hogy utánvét, sokat felhoz.
Köszönöm. Ez nagyon hasznos volt. Utánanézek ennek az utánvétes dolognak, lehet hogy ez lesz a legjobb megoldás a számomra.
És még1 kérdés: Már nagyon sok terméket feltettem úgy, hogy: Ajánlott levélként előre utalás után
Ezeket át tudom módosítani utánvét-re, vagy ezek már így maradnak?
Módosítható, velem is előfordult hogy valamit pontosítanom kellett. De ha vannak érvényes licitek, akkor ha jól emlékszem volt valami figyelmeztető jelzés - de mindig módosíthattam amikor akartam.
A rózsaszín csekkes megoldás nem jó? Akkor a lakáscímedre kapod a pénzt - de ennek is van valamilyen költsége.
Ismerős, megbízható barát nincs, akihez mehetne az utalás és biztos hogy odaadja a pénzt?
A rózsaszín csekkes az olyan, hogy az illető besétál a postára, kér rózsaszín csekket, és ráírja, hogy Pl. Kis Pistának ide és ide (lakáscím), ennyi Ft. Akkor a lakásodhoz kapod a pénzt, a postás hozza ki. De ennek is van díja, ezt sem tudom mennyi.
Gugli, írd be hogy rózsaszín csekk. Itt van egy mintának kitöltve:
Egyébként a vevő általában előre fizet, de átutalásnál is. Azért érdeklődj a közeli bankfiókban,hogy mennyi a számlavezetés díja, mert ha sokszor fogsz eladni, akkor érdemesebb...
Sok banknál alig van számlavezetési díj, lehet hogy még így is jobban megéri, mint utánvéttel vagy rózsaszín csekkel bajlódni.
Utánanéztem és egyszerűnek tűnik ez a rózsaszín csekkes megoldás. Egy termék 5000 Ft-ig 280 Ft
10 000 Ft-ig 405 Ft
20 000 Ft-ig 675 Ft.
...stb.
Tehát pl. a vevő vesz mondjuk 1000 Ft-ért tőlem valamit akkor még ráfizet 280 Ft-ot és ennyi az egész. Én megkapom a lakcímemre azt, hogy ő befizette, kiveszem a pénzt a postán, aláírom hogy átvettem és elküldöm neki a terméket utána.
Ezek szerint itt nem számít, hogy mekkora egy termék súlya grammban amit küldök neki? Csak hogy hány Ft-ért veszi annak függvénye hogy mennyi még hozzá a postaköltség? Én így értelmezem. Szerintem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!