Ha megszűnt a bankszámlám, de úgy tudom, mínuszban volt, kell-e tennem valamit? (Posta kártyáról van szó, amit később átvett az ERSTE Bank)
Figyelt kérdés
2005-ben kellett nyitnom,ez volt az első,1-2 alkalmat kivéve sosem volt rajta pénzmozgás. Amikor mínuszba került,kiegyenlítettem.
3 hónapja nem kapok levelet a banktól. Tudtommal ismét egyenlítenem kellene.
Külföldön vagyok, megkértem a bátyámat,hogy fizessen be rá X összeget. Azt mondták neki,hogy nem lehet,mert megszűnt a számla. Ha egyenlítenem kellene, szóltak volna bátyámnak?
Ez azt jelenti,hogy nincs több fizetnivalóm? Nem kaptam semmilyen értesítést a megszűnésről,de felszólítást sem.
Előre is köszönöm a segítséget!
2009. márc. 21. 16:06
1/3 anonim válasza:
Ha kicsi összeg volt rajta, akkor megszüntetik és kész. Nekem annakidején azért volta Postabank/Erste bankos kártyám, mert akkoriban csak arra jött a diákhitel. Aztán amikor már nem jött a pénz, de már levettem az utolsót, be kellett volna mennem megszüntetni. Lusta voltam, 2-3x küldték a figyelmeztetést, hogy -130, -200 stb van rajta, és ha nem rakok rá, megszüntetik. megszüntették. Nem kellett azt a párszáz Ft-ot kifizetni, hiszen az számlavezetési díj volt, pedig semmi mozgás nem volt már. Szerintem úgy 1000Ft-ig nem nagyon fizettetik ki, de a legjobb lenne tőlük megkérdezni, vagy bemenni megszüntetni a számlát.
2/3 anonim válasza:
Én is ugyanígy jártam bankszámlával. Nem volt rajta pénzmozgás, de a kezelési díjak miatt mínuszba ment néhányszáz forinttal. Jött néhány felszólítás, amivel nem foglalkoztam, mondván majd ha legközelebb jön rá pénz, akkor ismét pozitív lesz az egyenleg, annyival meg nem volt mínuszban, hogy kamatok miatt kellett volna aggódnom. Aztán egyszer csak kaptam egy levelet, hogy a hiányzó összeget számlámon jóváírták, és a számlámat ezennel megszűntették.
3/3 anonim válasza:
De előtte mindenképpen jön felszólító levél?
Kb. hány nap mikor az első levél jön illetve mennyi idő múlva szüntetik meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!