Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha minuszban van a bankszámlám...

Ha minuszban van a bankszámlám és vaterán sikerül eladnom valamit és utalják rá a pénzt, akkor az azt jelenti, hogy nem is tudom felvenni azt az összeget?

Figyelt kérdés
- 41 000 Ft körül van ma a bankszámlámon a pénz, tegnap még + 11 000 Ft volt rajta. Ez most fog még így váltakozni, vagy most mi van? Remélem, nem potyára, nem a nagy "semmiért" cserébe adok el majd dolgokat vaterán.
2011. aug. 16. 17:36
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Már azon is gondolkodtam, hogy csinálok egy új bankszámlát, de azzal se járnék jobban, mert havi díjat kell azért is fizetni, így lehet, még költségbe verném magamat ahelyett, hogy szereznék egy kis pénzt vaterán az eladásokból. :(
2011. aug. 16. 17:38
 2/22 anonim ***** válasza:
igen azt jelenti.
2011. aug. 16. 17:42
 3/22 A kérdező kommentje:
És akkor postai úton hogyan tudnék pénzhez jutni vaterán az eladások által? Mert akkor így nem biztos, hogy jó megoldás az, hogy utalnak pénzt a számlámra!
2011. aug. 16. 17:59
 4/22 anonim ***** válasza:
Sajna jól tudod. Egész addig, amíg vissza nem teszed, amit a bank szeretne kapni tőled, az ő zsebét tömöd. Érdemes másik számlát nyitni, ill. ha tudod szlára kérni a jövedelmed, akkor olyat, ahol 0Ftos díjak vannak.
2011. aug. 16. 18:01
 5/22 anonim ***** válasza:
Posta: sztem nem okos 5let, ugyanis az drágább a feladónak, mint az utalás. Nem nagyon fogják komálni a vevőid.
2011. aug. 16. 18:01
 6/22 A kérdező kommentje:

Munkanélküli vagyok jelenleg.

Anyukám kezeli a lakás-hitel törlesztési ügyeimet ezen a számlán, mert én már elköltöztem onnan, na és mindig adósságban vagyunk, ezért fordul elő hogy minuszban van a számlám. :(

Eszembe jutott egy olyan lehetőség, hogy postai úton a vevő átküldi nekem a pénzt borítékban, és ha megkaptam a pénzt, akkor utána küldöm neki a terméket.

Ha csak a személyes adás-vételt hagynám meg, akkor azzal meg nem sokra mennék, mert kevesen tudnának személyesen vásárolni tőlem. :( Így én arra gondoltam, hogy borítékba küldjék át a pénzt. Erről mi a véleményetek?

2011. aug. 16. 18:11
 7/22 anonim ***** válasza:

"postai úton a vevő átküldi nekem a pénzt borítékban, és ha megkaptam a pénzt, akkor utána küldöm neki a terméket.

"

Vevőként semmiképp nem mennék bele, mert hiába tenném bele a pontos összeget, simán letagadható. De fordítva sem biztonságos, mit csinálsz ha azt mondom volt x ezer a borítékban, holott egy üres papírlapot kaptál..

2011. aug. 16. 18:18
 8/22 A kérdező kommentje:

Ez az egész ígyis-úgyis a bizalmon alapul. Mert ha egy vevő utal pénzt egy számlára elsődlegesen, akkor meg az eladó is átverheti azzal, hogy nem küldi a terméket.

Úgyhogy szerintem egyre megy. Eddig engem nem vertek át és én se verek át senkit. Hát majd kiderül hogyan lesz, de semmi esetre sem jó üzlet a számomra az, ha utalják a pénzt, mert szinte állandóan minuszban vagyok a kártyán. :(

2011. aug. 16. 18:22
 9/22 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy te nem vernál át senkit, de ez nem tudható 100%. Én csak bankszámlára utalnék (ha nincs személyes átvétel), mert azt bizonyíthatom. Utána lehet reklamálni.

Te is csak az első csalóig fogsz bizalomról beszélni, hidd el vannak elegen. Egy időben sokat vateráztam, eladtam és vettem. Nagyon sok jó vételem és eladásom volt, de nem mindenki becsületes.

2011. aug. 16. 18:25
 10/22 anonim ***** válasza:

Esetleg utánvét?

Az igaz drágább, de akkor nem kell bankszámla.

2011. aug. 16. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!